Zaklada Ana Rukavina: U registru 34 novih potencijalnih darivatelja

U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak se Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo 34 novih potencijalnih darivatelja.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog darivatelja mladoj Sari koja boluje od rijetke autoimune bolesti, ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja. Kako ističu, svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“.

Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.  Tijekom više od 15 uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 62.261 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 156 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente čime je 156 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI