Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
neke ulice godinama čekaju vodvod, ali i asfalt

Zakopaju li grad i Varkom “ratne sjekire” sve će biti brzo riješeno

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je komunalna infrastruktura u Vinogradima Ludbršekima, solidno izgrađena, neki dijelovi ovog rastućeg prigradskog naselja nisu još do kraja izgrađeni, a tamošnji stanovnici, kao i vlasnici klijeti nemaju osnovnu komunalnu infrastrukturu. Tu problematiku aktualizirao je i gradski vijećnik Reformista Krešimir Horvat, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Mnogo govorimo o razvoju turizma, i slično. No, postoje još neki predjeli grada gdje nema niti osnovne komunalne infrastrukture kao što su vodovod, kanalizacija i asfalt – napomenuo je  Krešimir Horvat.

Konkretno radi se o predjelima Katalena u Vinogradima Ludbreškim, odvojku Ribnjak i istom naselju, ali i o odvojku Međimurske ulice u Selniku, jedinoj prometnici u najmnogobrojnijem prigradskom naselju, bez asfalta. Iako nije spomenuto na sjednici, vodovodnu mrežu potrebno je izgraditi i predjelima Hrastovsko kao i Bolfana. Dobra je vijest da  je većina tih projekata u pripremi, a primjerice za Ribnjak i Katalenu u Vinogradima, dio  Hrastovskog i predjela Graci već je  izrađena dokumentacija te su građevinske dozvole dobivene, ili je u tijeku njihovo izdavanje.

Ako se grad i Varkom dogovore i izmire nesuglasice, a to je posebna tema o kojoj smo nedavno pisali, trebali bi se za financiranje dogovoriti i projekti, produženja vodovodne mreže u Bolfanu, u ulici Redvenica, u ulici Vinogradec, odsjek Čurila, i odvojak Budim sve u Vinogradima Ludbreškim.

Iako u planovima Varkom koja su nam dostavljeni nije spomenut odvojak u Selniku,  iz  gradske uprave došla ja vijest da je i tu u planu izgradnja kanalizacije, u kratkom roku. Također,  dobra je vijest za sve spomenute ulice, točnije da je gradonačelnik Dubravko Bilić, najavio da se sve ulice u kojim se izgradi komunalna infrastruktura, a do sad nisu asfaltirane, da će grad u svojem trošku staviti asfalt.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila

DIO TUĐMANOVE ULICE I DALJE JE BEZ ASFALTA

Rupe se ne zatrpavaju zbog pojedinaca koji divljaju automobilima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati