Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
"i mene je polio benzinom i htio zapaliti"

ZAPALIO IM KUĆU: Njemu zatvor, a njima spor s osiguranjem

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

– Pet godina prošlo je od nepamćenog požara obiteljske kuće u Jagnjedovcu o kojem je tada izvještavao i Podravski list. Rastrojeni Zoran namjerno je zapalio obiteljski dom Jokićevih, a oni su ostali bez krova nad glavom. U međuvremenu, Zoran je pravomoćno osuđen zbog dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom, ali i za prijetnje smrću dok je Jokićevima ostao spor s osiguravajućom kućom zbog naknade štete.

Zadovoljština je ipak stigla proteklih dana, a prema presudi Općinskog suda u Koprivnici trebali bi dobiti oko 47.000 eura odštete plus kamate te još gotovo 10.000 eura za sudske troškove. Podsjetimo, 1. ožujka 2018. u njihovu kuću došao je Zoran, po podu razlio benzin i zapalio ga. Požar se proširio po cijeloj kući, a na kraju je potpuno izgorjela unutrašnjost i dio krovišta te je nanesena šteta od otprilike 47.000 eura. Osiguranje im je nakon toga isplatilo oko 20.000 eura, no oni se s time nisu složili.

– Do iznosa od 47.000 eura došao sam na temelju procjene majstora i iskusnih u građevini. Potom sam tražio isplatu razlike, no to nisam dobio – kazao je Marko Jokić koji je potom odlučio slučaj prepustiti sudu.

Inače, štetu je procjenjivao kasnije građevinski vještak koji je utvrdio kako je ukupna šteta čak 67.000 eura. Prema toj procjeni, sud je i utvrdio kako mu osiguranje mora platiti upravo razliku od 47.000 eura.

Požar je izazvao, pisali smo, bivši izvanbračni suprug Markove majke. Marko i supruga Danijela bili su suočeni tada s velikim životnim problemima. Kuća im je potpuno uništena, a za nju su tek otplatili nekoliko od 40-ak tisuća eura kredita. Tu je bila još i trauma od napadača koji im je zapalio kuću i koji ih je potom lovio sjekirom prijeteći da će ih pobiti.

U požaru su ostali bez svega, a nekoliko mjeseci kasnije Marko je čak morao platiti godišnju premiju osiguranja od požara. Za kuću koju je požar cijelu progutao! Imali su i dvije mačke koje su izgorjele u požaru, a vatrogasci su im uspjeli spasiti tek goluba pismonošu.

– Vatrogasac mi je donio goluba pismonošu iz zapaljene kuće. Prizor neću nikada zaboraviti. Na tren mi je to dalo nadu. No, nada se polako gasi dok razmišljam o svemu što nas još čeka – kazala je tada Danijela, dok je Marko ispričao što se događalo kad im je zapalio kuću.

-Prošao sam kroz zapaljena vrata, ne znam kako nisam planuo. Sve je izgorjelo. Radijatori su se rastopili, zidovi popucali. Šteta je procijenjena na 200-300 tisuća kuna, no realno je duplo veća – priča nam Marko Jokić. – Ne znam kako to nije okarakterizirano kao pokušaj ubojstva. On je i mene polio benzinom i htio zapaliti. Što me je trebao zasjeći sjekirom da bi bilo teže kazneno djelo? Prijetio je da će padati glave dok izađe. Prestrašno. Bojimo se toga… – ogorčeno nam je rekao tada Marko o Zoranu koji je bio osuđen na 20 mjeseci zatvora, što je već iza njega.

FOTO: Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati