Započeo projekt “Obiteljski centar kao mjesto podrške”

Održana je  početna konferencija projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“. Ciljevi ovog  projekta su smanjenje broja korisnika usluga smještaja, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina (djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelji s djecom do godine dana života, djeca u riziku od socijalne isključenosti, žrtve obiteljskog nasilja te članovi obitelji/udomiteljskih obitelji svih radnih skupina) kao i podizanje svijesti javnosti. Ravnatelj Centra Danijel Rušak uputio je zahvalu PORA-i i Županiji na partnerstvu te Gradu Koprivnici na ustupanju mjesta za lokaciju budućeg Obiteljskog centra.

– Budući objekt vrijedan sedam milijuna kuna ne bi značio ništa da nema stručnjaka koji će pružati pomoć svima u potrebi. Nadam se kako će Obiteljski centar većinu svojeg vremena baviti preventivnim aktivnostima i edukacijama i uvjeren sam kako će ovaj projekt uvelike doprinijeti većoj kvaliteti socijalne politike- rekao je Ratimir Ljubić, zamjenik župan Koprivničko-križevačke županije.

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić kazao je kako su postojeći kapaciteti premali za sve koji su u potrebi te da će novi prostori i stručni djelatnici pomoći u stvaranju veće socijalne inkluzije koja je nužno potrebna nakon posljedica koje su ostavili pandemijski i socio-ekonomski problemi na globalnoj razini.

Održana je početna konferencija projekta

Projektom se financiraju troškovi rada predstojnika podružnice Obiteljskog centra i stručnjaka te njihove dodatne edukacije vezane za obiteljsku medijaciju, provođenje programa edukacije posvojitelja i udomitelja, psihosocijalnog tretmana žrtava i počinitelja nasilja, supervizije stručnjaka, izvansudske nagodbe te drugih specijaliziranih edukacija. U sklopu projekta predviđeno je i održavanje okruglih stolova, edukativnih radionica i ciljanih edukacija.

Projekt ima poveznicu s infrastrukturnim projektom istog Centra („Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu  deinstitucionalizacije“) koji je vrijedan gotovo 7 milijuna kuna, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je vrijedan 2.986.637,92  kuna i sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je koprivnički Centar, dok je Županija projektni partner.

FOTO NIKOLA WOLF

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI