Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN ALI I RASPRAVLJALI O PRAVEDNOSTI

“Zašto je radnik Komunalnog zbog alkohola odmah dobio otkaz, a zapovjednik Martinčević prošao bez posljedica”

Križevački gradski vijećnici održali su, jučer u srijedu, maratonsku sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je svakako najvažnija točka bila donošenje proračuna za 2024. godinu, koji za za sljedeću godinu iznosi 24.421.605,51 eura.

No, prije svega održan je aktualni sat gdje su vijećnici postavljali pitanja, a između ostalog Denis Maksić pitao je nadležne zašto je radniku Komunalnog poduzeća otkazan ugovor o radu, te da li je  takva reakcija možda bila prestroga.

– Radnik je uhvaćen na radnom mjestu pod utjecajem alkohola. Je li se tom čovjeku moglo pomoći umjesto da mu se odmah da otkaz, sada smo jednu obitelj stavili na teret društva, a njega možda pogurnuli dublje u problem kojeg ima – naveo je Denis Maksić (HDS).

Na to se nadovezao i vijećnik Ivan Majdak i podsjetio na slučaj Maria Martinčevića, što je također spomenuo i sam Maksić, zapovjednika JVP Križevci, koji je također vozio službeni automobil, pod utjecajem alkohola te nije doživio tako oštre sankcije.

Gradonačelnik Mario Rajn odgovorio je da se zaista radilo o neprimjernom ponašanju, ali da se Mario Martinčević ispričao , te da u tom trenutku djelovanje JVP-a Križevci nije bilo upitno, jer je zapovijedanje istom obavljao zamjenik zapovjednika.

Vijećnik Maksić, odgovorio je da usprkos tome vidljiv veliki nesrazmjer, s obzirom na to da se ovdje radi o osobi na položaju i običnom čovjeku.

Vijećnici su postavili brojna druga pitanje,  a njih ćemo problemski obraditi u narednima danima i tjednima u Podravkom listu i portalu podravski.hr

Što se tiče samog proračuna sljedeće godine, povećavan je iznos sufinanciranja smještaja djece u vrtiće.

To je bilo i jedno od tema u raspravi o proračunu, gdje je vijećnik Majdak, kao jedan od glavnih problema naveo nedostatak mjesta u vrtićima te naveo sumnju da će se taj problem riješiti jer je projekt izgradnje novog gradskog vrtića u Karanama pod velikim upitnikom. Vijećnik je taj problem detektirao kao jedan od najvećih zapreka za doseljevenje novih obitelji u Križevce. Na to je gradonačelnik odgovorio da se slaže da je to jedan od glavnih problema, te pozvao na strpljenje i naveo da se još nije odustalo od gradnje novog vrtića u Karanama, ali da se razmišlja o alternativnim rješenjima za ovaj problem.

Grad Križevci po prvi puta, na tragu drugih gradova, kreće sa sufinanciranjem potpomognute oplodnje mladim parovima. Kao prvi grad u Hrvatskoj, Križevci uvode financiranje cjepiva protiv rotavirusa. Također je navedeno da s obzirom da je kroz EU projekt Pomozimo jedni drugima država smanjila broj pomoćnika u nastavi s 30 na 26, Grad Križevci odlučio je financirati zapošljavanje još četiri pomoćnika kako bi svako dijete s teškoćama u razvoju imalo svog pomoćnika.  Sljedeće godine, nastavno na prethodne građani će moći iskoristiti sredstva za postavljanje solarnih elektrana na krovu svoje kuće i za toplinsku izolaciju tavana u energetski siromašnim kućanstvima s obzirom na veliki interes za tu mjeru.

Sukladno prijedlogu Zajednice sportskih udruga sljedeće godine podiže se i iznos izdvajanja za sportske klubove i to za 70 tisuća eura više.

Nastavljaju se ulaganja u infrastrukturu pa tako sljedeće godine građane očekuje završetak projekta aglomeracije, nastavak izgradnje vodoopskrbe u križevačkim naseljima financirane sredstvima NPOO-a, zamjena salonitnih cijevi u gradskim ulicama, početak rekonstrukcije vodovoda i odvodnje u Ulici Stjepana Radića, modernizacija makadamskog dijela iste u lice, semaforizacija raskrižja Ulice Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Potočke ulice u suradnji sa Županijskom upravom za ceste te modernizacija nerazvrstanih cesta u Novakima Ravenskim, Gornjim Vinama i na dionici Sveti Martin – Brckovčina. Nastavlja se izgradnja pješačko-biciklističkih staza od rotora pa do Cubinca, te u Koruškoj do naselja Karane.

Grad Križevci nastavlja, sukladno Zakonu, izdvajati sredstva za smještaj napuštenih pasa u azil zbog čega je osigurano čak 200 tisuća eura.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati