Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zavod za hitnu medicinu dobio novu ravnateljicu

Godinu dana jedna od ključnih županijskih zdravstvenih ustanova, Zavod za hitnu medicinu, nije imala formalnog ravnatelja ili ravnateljicu. Nakon odlaska dugogodišnje čelnice Zavoda Mirjane Hanžeković i to na isto mjesto u županijski Dom zdravlja – funkciju v.d. ravnateljice u Hitnoj obavljala je Đurđevčanka Valerija Bartolić.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako Podravski doznaje, Upravno vijeće među pristiglim ponudama odabralo je na netom završenom natječaju onu rođene Koprivničanke Zlatice Kučko Gudelj, inače pravnice s dugogodišnjim iskustvom u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje u Zagrebu i kćeri poznatog koprivničkog autopoduzetnika.

Uz pravo, kako doznajemo ima i završen menadžment u zdravstvu. Osim što je zadovoljila formalne uvjete, kako neslužbeno doznajemo, članovi Upravnog vijeća Zavoda bili su vrlo zadovoljni i njenim četverogodišnjim planom. Procedura izbora je gotova i još ostaje samo potpis ugovora, a Zlatica Kučko Gudelj na radnom se mjestu očekuje s prvim danom prosinca.

U međuvremenu bio je raspisan jedan, neuspio natječaj za ravnatelja ili ravnateljicu, no ovaj posljednji bio je uspješan. Prvi je natječaj poništen jer je stigla tek jedna ponuda, kandidatkinje iz Koprivnice koja nije iz javnog zdravstvenog sustava. Imala je sve uvjete, osim činjenice da nije imala pet godina radnog iskustva u struci.

Upravno vijeće utvrdilo je kako prijava sadrži sve tražene dokaze, međutim, nije ispunjavala uvjet od najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Kandidatkinja je imala radnog iskustva s visokom stručnom spremom u struci četiri godine, 10 mjeseci i 13 dana, naveli su tada u Upravnom vijeću Zavoda za hitnu medicinu.  

Dodajmo i kako se Zlatica Kučko Gudelj kandidirala i na zadnjem natječaju za šeficu Doma zdravlja, no tamo je ipak ustoličena Mirjana Hanžeković. Nakon što je Hanžeković izabrana, Kučko Gudelj naknadno je tražila uvid u njenu dokumentaciju i plan rada kako bi se uvjerila da je njena protivnica bila s pravom izabrana na to važno mjesto u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

FOTO: Facebook

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI