Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nakon idejnog rješenje slijedi projektiranje

Završen prvi dio javne nabave za izgradnju dionice Podravske brze ceste

Završen je prvi dio javne nabave za projekt izgradnje Podravske brze ceste. Radi se o dionici Pitomača – Virovitica, kojim bi se zaobišlo samo mjesto Pitomača, te tako se uvelike umanjila prometna gužva na državnoj cesti D2 i smanjila učestalost prometnih nesreća koje su na toj trasi vrlo česte. Radi se o natječaju za Izradu idejnog rješenja i Studije o utjecaju na okoliš s ishođenjem Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš za Podravsku brzu cestu, dionica Pitomača – Virovitica. Posao vrijedan, 88.000 eura dobila je Zajednica ponuditelja DVOKUT-ECRO d.o.o. i MOBILITA EVOLVA iz Zagreba.

Početna točka brze ceste kao dio ovog projektnog zadatka je u čvoru Kladare između Kloštra Podravskog i Pitomače.

Izgradnjom brze ceste izbjeglo bi se gužve i prometne nesreće u Pitomačkom kraju

Nakon čvora Kladare trasa napušta područje Koprivničko-križevačke županije i prelazi u Virovitičko-podravsku županiju. U blizini granice županija prelazi objektom(najvjerojatnije nadvožnjakom) preko željezničke pruge R202. Na putu prema čvoru Pitomača trasa brze ceste presijeca županijsku cestu Ž4001, zaobilazi područje grada Pitomača s južne strane presijecajući pritom županijsku cestu Ž4002, na kojoj će biti formiran čvor Pitomača i potom nastavlja južno od državne ceste D2 prema istoku prelazeći objektom po drugi puta željezničku prugu R202, a izgradit će se i prateći uslužni objekt PUO Stari Gradac. Nekoliko kilometara dalje trasa drugi put presijeca državnu cestu D2 i na tom mjestu će biti formiran čvor Stari Gradac. Nakon čvora brza cesta prolazi između mjesta Rogovac i Bušetina, presijeca županijske ceste Ž4007 i Ž4008 te nastavlja prema Virovitici. Prije završetka trase i spoja na dionicu Virovitica – Suhopolje, okomito na trasu Podravske brze ceste, pruža se brza cesta Virovitica – Suhopolje, i brza cesta Virovitica – Terezino polje. Na mjestu sjecišta tih dviju brzih cesta projektiran je čvor Virovitica 1. Tek nakon izrade idejnog rješenja kreće projektiranje, što je sljedeći korak u javnoj nabavi ovog projekta.

FOTO Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati