Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Završio projekt “Starost nas povezuje”

Završio je projekt „Starost nas povezuje“, kroz koji su zaposlena četiri djelatnika, izrađen promotivni materijal te provedene brojne aktivnosti, koje su doprinijele smanjenju socijalne uključenosti starijih osoba te osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Starijim su osobama tako pružili usluge prijevoza uz pratnju kao i organizirali dnevne aktivnosti. Glavni cilj bilo je podizanje svijesti građana o potrebama osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije te problemima s kojima se suočavaju članovi njihovih obitelji. Također, nabavljeno je kombi vozilo kao i potrebna oprema za provođenje dnevnih aktivnosti za starije osobe kao što su strunjače za vježbanje, štapovi za hodanje, tlakomjer i slično.

Korisnici su bili na čak četiri putovanja, organizirana su tri okrugla stola te izdani priručnici na temu „Život s Alzheimerom i drugim oblicima demencije“ te „Kako se nositi s bolestima u starijoj životnoj dobi“. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, a partneri Grad Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI