Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Želite prošetati novom Podravkinom zgradom? Možete to učiniti svake subote!

Podravka će za građanke i građane Koprivnice tijekom studenoga i prosinca organizirati Dane otvorenih vrata. Službeno otvorenje bit će u subotu, 5. studenoga u 10 sati.

-Na taj način dodatno će se obilježiti velikih 75 godina poslovanja, a bit će to ujedno i prigodan poklon svim građanima povodom Dana Grada Koprivnice – rekli su u kompanji.

Građani će moći vidjeti prizemlje novoobnovljenog sjedišta koje se može pohvaliti slikama renomiranih naivaca poput Generalića, Večenaja, Kovačića, Gažija i drugih. Također, moći će se razgledati i spomen soba profesorice Zlate Bartl koja kroz tri različite sekcije opisuje život i postignuća najvažnije osobe u povijesti Podravke. U predvorju zgrade emitira se i kratki film o njenu životu, a nalazi se pokraj novonastalog portreta čiji je autor Zlatko Kauzlarić Atač, ujedno i kreator prepoznatljive Podravkine žlice koja se nalazi ispred zgrade. Vanjski prostor dodatno je obogaćen poznatim skulpturama „Koritarke“, djelom Ivana Sabolića, te svojevrsnim zaštitnim znakom Podravke, drvenom skulpturom „Pijetao“, kojeg je izradio Zvonimir Lončarić. Uz obnovu poslovnog sjedišta Podravke, stigla je i nova skulptura u obliku velikog srca „Začin života“, čiji je autor kipar Nikola Vudrag.

-Moći ćete razgledati i izložbu posvećenu povijesti Vegete, kao i skulpture najznačajnijih kipara naivne umjetnosti koje prikazuju tipične motive iz nekadašnjih života Podravaca. Isti motivi mogu se vidjeti i na frizu iznad recepcije, koji je na keramičkim pločicama naslikao Francina Dolenec – poručili su.

Dani otvorenih vrata Podravke trajat će tijekom studenoga i prosinca, a svi zainteresirani moći će razgledati kulturnu baštinu kompanije sa srcem svake subote od 10 do 13 sati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI