Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
poplavljeni KANAL UZ PRUGU RADI MU PROBLEME

Željku kiša svake godine uništi usjev: Cisternom ispumpavamo vodu preko 20 puta na dan!

Obilne kiše brojnim su građanima proteklih tjedana stvarale probleme, a jedan od njih je Željko Medenjak, poljoprivrednik iz Koprivnice koji nam je ukazao na problem koji godinama ima s kanalom uz željezničku prugu kod budućeg nadvožnjaka na Đelekovečkoj cesti. Svaki put kada padne malo jača kiša, poplavi mu i dio oranice zbog čega mu gotovo svake godine propadne dobar dio usjeva.

– To je noviji kanal koji su nedavno napravili, nalazi se uz buduću prugu. Kanal je pun vode i nema pad, ta voda nikamo ne može ići. Radi se o kanalu koji je dubok metar i pol, a sada vidimo kako je cijeli poplavljen – jada nam se Željko, koji je o svemu nekoliko puta obavijestio i komunalnog redara, ali i samu tvrtku Hrvatske željeznice.

– Sva ta voda na kraju završi na mojoj zemlji. Zajedno sa svojim sinom to onda ispumpavamo. Na dan idemo i više od dvadeset puta s cisternom, no badava. Kao da si pljunuo u more, vode i dalje ima – priča Željko, zbrajajući štetu na usjevu.

– Slao sam dopise HŽ-u unazad nekoliko godina da to nekako saniraju, ali nikada ništa od toga. Znam da su u tijeku radovi, no taj problem nije od danas. Meni svake godine propadnu dvije-tri rali zemlje. Prošle godine bila je kuruza, a sada će mi stradati ječam koji je dobrano potopljen vodom – pojašnjava Željko, nadodavši kako mu osiguranje ne priznaje štetu od poplave.

– Ja sadim i ulažem, da bi mi onda pala kiša i sve mi propadne – jada nam se Željko, koji nam je ukazao kako s druge strane pruge, gdje se nalazi šuma, nema niti lokve vode.

Poslali smo upit u HŽ Infrastrukture, iz kojih su nam potvrdili da su upoznati sa slučajem te će pomoći pri ispumpavanju vode s oranice. – Trajno rješenje navedene problematike nastat će nakon izgradnje svih odvodnih kanala i izgradnje dvokolosiječne pruge. U prijelaznom periodu s izvođačem radova pokušat ćemo pronaći najbolje rješenje kako bi se mogućnost budućega plavljenja vodom svela na minimum – odgovorili su nam iz HŽ Infrastruktura, moleći za strpljenje.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati