Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POČELI PADATI CRIJEPOVI I ŽBUKA

Zgrade u vlasništvu Ine i Plinacra već su 25 godina prazne, ljudi se boje prolaziti pokraj njih

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu jedno od najvećih rugla predstavljaju zgrade u vlasništvu naftne kompanije INA i tvrtke Plinacro u kojima je nekad bila smještena uprava i administracija gradske tvrtke Komunalije. Već 25 godina te zgrade zjape prazne, a otad u njih nije uložena niti jedna kuna pa su počele predstavljati i opasnost za prolaznike jer s njih padaju žbuka i crjepovi.

– Svaki dan prolazim uz te zgrade, a nedavno je, dok je puhao jak vjetar, nedaleko od mene na nogostup pao crijep. Svi mi koji prolazimo uz te zgrade smo u strahu da nam nešto ne padne na glavu. Zelena zgrada predstavlja veću opasnost jer se na njoj krovište počelo raspadati i moglo bi se skroz urušiti – kaže Darko.        

Želja je gradske uprave bila i da se zgrada u kojoj su nekad bile smještene Komunalije iskoristi za projekt stambenog zbrinjavanja udomljene djece nakon njihove punoljetnosti. No, ta inicijativa nije realizirana prvenstveno zbog činjenice da je zgrada neuseljiva i da je zapravo najbolje rješenje da se sruši i eventualno izgradi nova.

U naftnoj kompaniji INA ističu kako je zgrada u Ulici Đure Basaričeka 46, u kojoj je nekad bila smještena gradska komunalna tvrtka, ponuđena na prodaju.

U Plinacro-u, pak, ističu kako su nakon našeg upita naložili svojim djelatnicima da neposrednim uvidom utvrde stvarno stanje nekretnine.

Tvrtka Plinacro odmah je nakon našeg upita sanirala oštećenja na zgradi koja je u njihovom vlasništvu

-Na primjedbu da je i na našoj zgradi na dijelu krovišta pomaknut crijep, odmah smo angažirali naše djelatnike da uočene nedostatke otklone što je i učinjeno odmah drugi dan nakon vašeg upita. Ta je nekretnina pripala Plinacru nakon izdvajanja iz INA-a 2001. godine, ali zbog nefunkcionalnosti i neodgovarajućeg položaja za djelatnost koju Plinacro obavlja, nikad nije korištena. Budući da se u Plinacru, između ostalog  radi i na popisu neaktivne imovine koja bi se nakon potrebnih procedura ponudila zainteresiranim kupcima, postoji velika vjerojatnoća da će se i ta nekretnina nakon provedene procedure ponuditi tržištu – navode u Plinacro-u.

I obližnja upravna zgrada INA-e, u kojoj je do prije deset godina bilo oko 200 zaposlenika, počela je sve više propadati. Trenutno u toj upravnoj zgradi radi 15 djelatnika te se koristi restoran za pripremu gableca, no u samo uređenje zgrade  se ne ulaže pa i ona sve otužnije izgleda. Prilazi samoj zgradi u katastrofalnom su stanju i to od nogostupa, do klupa za sjedenje i samog parkirališta. – INA na adresi Ulica Đure Basaričeka 36 koristi poslovnu zgradu koja se redovito održava. U tijeku je obnova prizemlja gdje je smješten restoran Fresh Corner, a u planu je i obnova vanjskog dijela i terase – navode u korporativnim komunikacijama i marketingu INA-e.

FOTO: PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati