Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zlatko iz Gole sletio s ceste, osiguranje mu sad mora isplatiti više od 18.300 kuna

Osiguravajuća kuća Croatia osiguranje presudom Općinskog suda u Koprivnici Zlatku iz Prekodravlja mora isplatiti 13.000 kuna odštete i 5300 kuna sudskih troškova zbog prometne nesreće koja se dogodila na državnoj prometnici između Gole i Gotalova.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nesreća se dogodila 19. prosinca 2019. godine, po mrklom mraku oko 20.00 sati, kada je vozač mazde osigurane u Croatia osiguranju u intenzivnom kočenju, izbjegavajući neosvijetljenog i neoznačenog biciklista, prešao na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom automobila sudario se s prednjim dijelom opela kojim je iz suprotnog smjera upravljao Zlatko. Njegov opel nakon sudara završio je u kanalu, a kako tvrdi u tužbi, na automobilu je nastala totalna šteta od 21.500 kuna. U opelu su se nalazili i oštetili laptop, mobitel i bežični set za komunikaciju koji su u nesreći uništeni.

U odgovoru na tužbu iz Croatia osiguranja priznali su polovicu odgovornosti za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao vozač mazde koja je bila osigurana u Croatia osiguranju. Za preostalu polovicu štete tvrdili su kako je odgovoran biciklist koji je nepropisno upravljao, čime je doveo do reakcije vozača mazde, samim time i prometne nesreće.

Obratio se Zlatko Croatia osiguranju radi rješavanja spora izvansudskim putem, no oni su mu odgovorili kako mu mogu priznati samo 9000 kuna, a za oštećene uređaje 1700 kuna što su mu i isplatili. No, u tužbenom zahtjevu ostao je kod iznosa od 12.500 kuna za vozilo i 6000 kuna za stvari.

Analizirajući sve provedene dokaze, sudac Darko Magdić utvrdio je kako je Zlatkov tužbeni zahtjev djelomično osnovan. Zlatko je u tužbi tražio još 5400 kuna, no koprivnički sudac Darko Magdić taj je dio tužbenog zahtjeva odbio. Prometni vještak Davor Ferenc utvrdio je kako Zlatko ni na koji način nije mogao spriječiti prometnu nesreću, niti je mogao biti odgovoran za biciklista koji se nepropisno kretao kolničkim trakom. No, sud je procijenio vrijednost elektroničkih uređaja koji su Zlatku uništeni u nesreći na 3600 kuna umjesto 1700 kuna, koliko mu je osiguranje dalo. Presuda je nepravomoćna i nezadovoljne strane mogu na nju uložiti žalbu.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine

radovi u tijeku

Novom stazom spojit će se Đurđevac i Čepelovac


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati