Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zlatkovih četvrt stoljeća bez noge: Pomirio sam se sa životom s protezom

Zlatko Kosnica (66) iz Drnja prije 26 godina ostao je bez noge. Bio je zaposlen na šljunčari Keter, a prilikom čišćenja elevatora za šljunak propao je u koš i stroj mu je „smrskao“ desnu nogu.

– Život mi se u trenu okrenuo za 360 stupnjeva i prvo mi nije bilo lako pomiriti se da sam ostao bez noge. Noga mi je propala u košu i imao sam sreću da me stroj nije cijelog povukao. Propao sam na dijelu gdje su manji zupčanici i to mi je zapravo spasilo život jer mi stroj nije mogao „povući“ cijelo tijelo – priča nam Zlatko Kosnica.

rpt

Isprva je, dodaje on, mislio da će nesreća proći bez težih posljedica, no kad se drugi dan probudio u bolnici, bilo mu je jasno da njegov život više neće biti isti. Podrška prijatelja, ističe Zlatko, bila je ključna u oporavku i privikavanju na novi način života.   

– Trebalo mi je vremena da se oporavim od šoka i suočim s realnošću da sam ostao bez noge. Ipak, nakon tolikih godina naviknut sam na život s protezom. Trudim se raditi sve poslove za koje mi nije potreban oslonac na obje noge – kaže Zlatko Kosnica.

Svakodnevicu mu, ističe Zlatko, olakšava gerontodomaćica koja se brine da mu ništa ne nedostaje jer živi sam pa mu je potrebna pomoć.

– U međuvremenu su mi umrli majka, otac i mlađi brat pa već četiri godine živim sam. Dobro mi dođe program pomoći u kući jer bi mi bilo teško obavljati sve kućanske poslove. Ne računajući invaliditet, zdravlje me dobro služi. Jedino imam malo problema s tlakom, ali to uspijevam regulirati tabletama – zaključio je Zlatko Kosnica.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

POČINJU RADOVI U OPĆINAMA IZOSTAVLJENIMA IZ PROJEKTA ALGOMERACIJE

Gradit će se vodovod u Rasinji i Sokolovcu, radi se glavni projekt za Legrad

Upišite pojam koji želite pretraživati