Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obilježen 30. rođendan Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren: Radovi na brzoj cesti započet će za nekoliko dana

U povodu 30. obljetnice Koprivničko-križevačke županije održala se svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s podjelom javnih priznanja u Domoljubu. Župan Darko Koren u pratnji zamjenika Ratimira Ljubića dočekao je brojne goste, među kojima je bio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Također na svečanoj sjednici prisustvovala je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić te mnogi župani i zamjenici župana, ali i gradonačelnici triju naših gradova, Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, Mišel Jakšić, Hrvoje Janči i Mario Rajn.

Nakon uvodnog govora predsjednika Skupštine Damira Felaka, pred publiku je stao župan Darko Koren koji je u svom govoru napomenuo kako uskoro kreću radovi na brzoj cesti.
– Već puna tri desetljeća brižno se čuva tradicija i bogato kulturno nasljeđe koji su nam ostavili oni prije nas. No, isto tako trudimo se stvarati nove vrijednosti i graditi bolju sutrašnjicu za one mlađe generacije koje tek dolaze. Također, ne mogu se ne osvrnuti na važan projekt, izgradnju brze ceste. Brza će se cesta graditi. Prema informacijama koje imam, prije dva dana usuglašen je koncept novog ugovora i radovi će početi za nekoliko dana – istaknuo je u svom govoru župan Darko Koren.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u svom govoru osvrnuo se na povijest našega grada kroz Krležino pismo upućeno Koprivnici koje i nije tako pozitivno, već je sivo, jadno i blatno.
– Toliko je toga čime se možemo ponositi i toliko je toga čime danas možemo biti ogledan primjer brojnim drugim sredinama i krajevima koji su prije 100 godina na nas gledali kao na usputnu stanicu. Unatoč svim teškoćama, ostali su ljudi koji su razvijali kraj i zahvaljujući kojima stvarno duboko vjerujem da će i danas i sutra imati u sebi snage, energije i hrabrosti da opet prihvate i uzmu svaku priliku za rast i razvoj – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Predsjednik Republike Hrvatske u svom je govoru istaknuo da čuvamo svoj kaj.
– Kajkavštinu čuvajte, budite na nju ponosni i praktični. Na ulazu u grad dočekalo me na plavom zidu jedne trafostanice masivnim plavim slovima napisano KAJ, to je to, to treba čuvati, jer njime su govorili, pisali i bilježili mnogi – kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Nakon govora podijeljene su nagrade. Najvažnija nagrada zasigurno je ona za životno djelo koja je ove godine otišla u ruke Stjepanu Lončaru iz Koprivnice. Nagradu Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u protekloj godini dobila je Udruga Sigečko srce – KUD Gruntovec te Poljocentar d.o.o., a nagradu za doprinos ugledu i promociji županije KUD Petar Preradović-vokalni sastav Đurđevčice i Koprivničanac Ivan Andrašić. Zatim, nagradu za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ dobio je Ivan Knok, a Nagradu Mara Matočec za promicanje ženskih osoba oboljelih od malignih bolesti te organiziranje humanitarnih akcija za vrijeme Domovinskog rata Nevenka Prosenečki.
Također podijeljeno je pet zahvalnica, a nagrađeni su Milka Novaković iz Gole, Biserka Horvat iz Koprivničkih Bregi, nedavno preminuli Đuro Zvonar, pa je priznanje primio njegov unuk, KUD Prigorec Sveti Petar Orehovec i KUD Stari Graničar Crikvena. Plaketu Župana primile su Dijana Mijač Dretar i Ivana Senjan.

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

FOTO: Nikola WolfHalo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati