Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Koren na Skupštini: Dvaput sam bio s Plenkovićem zbog brze ceste

U tijeku je nova sjednica Županijske skupštine s 20-ak točaka dnevnog reda, a ističu se izvješće o radu župana za drugu polovicu protekle godine, izvješće o županijskim EU projektima te glasanje o ovogodišnjim laureatima županijskih nagrada.

Izvješće o radu u drugoj polovici lanjske godine obrazložio je župan Darko Koren. Kazao je kako je to zakonska obveza, ali i prilika da se kaže o radu.

-Realizirali smo brojne projekte iz svih segmenata, od obrazovanja, zdravstva, gospodarstva… Sve u cilju kvalitetnijeg života mještana županije – kazao je Koren i opet podsjetio na sportske dvorane u pet općina vrijedne 10 milijuna eura, Centar kompetencija slične vrijednosti, pripremaju energetske obnove i obnove gimnazija, osnovnih škola, energetsku obnovu koprivničke bolnice, ulagalo se u domove zdravlja, specijalističko-konzilijarnu zaštitu, Zavod za hitnu, završava se i projekt Sigurne kuće, ali i pripremaju projekti poput nove srednje škole u Koprivnici te učeničkog doma, Centra za palijativu… Itd.

-Bio sam dvaput s premijerom oko brze ceste nedavno i vjerujem da će doći brzo dan kad će napokon krenuti radovi na brzoj cesti – dodao je Koren o možda i ključnoj temi interesa podravsko-prigorske javnosti.

-Nedostatak planiranja ceste, nastavak dionice do Koprivnice je jedan od razloga zašto ne možemo prihvatiti izvješće – kazao je ispred stranke Nezavisni Željko Lacković i spomenuo da nema dovoljno projekata iz poljoprivrede i turizma, ali je pohvalio ulaganja u školstvo i uglavnom načelno ulaganje u zdravstvo te uvođenje autobusnog linijskog prijevoza.

Prvi čovjek županijskog SDP-a Tomislav Golubić kazao je pak kako nedostaje u izvješću i vizija kako planira župan voditi Županiju u vrijeme krize.

-Problemi: Brza cesta, dugovi bolnica, RCGO Piškornica, a mi kupujemo robotske ruke u ljekarni za milijun i pol kuna – dotaknuo se problema Golubić i vratio se na brzu cestu te izjavio kako je HDZ dio vladajuće opcije u zemlji i da je vrijeme da počne gradnja.

Župan Darko Koren uzvratio je Golubiću, spomenuvši sarkastično radove na koprivničkom trgu i pitao je li moguće posuditi te radnike za brzu cestu s obzirom da su jako brzi na Zrinskom trgu.

-Ide upravo van studija utjecaja na okoliš za dionicu od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice – poručio je Lackoviću Koren.

Izvješće je usvojeno s 20 glasova za i 12 protiv.

Kao što je i pisao Podravski list u ponedjeljak, nagradu za životno djelo na Danu županije u travnju dobit će Stjepan Lončar, koprivnički darivatelj krvi koji je ovu dragocjenu tekućinu dao čak 205 puta i po tome je u državnom vrhu. Skupština je potvrdila i nagradu Križevčanu Ivanu Knoku nagradu “Marcel Kiepach” za doprinos u promicanju inovatorstva te Križevčanki Nevenki Prosenečki nagradu “Mara Matočec” za promicanje ljudskih prava. Usto podijelit će se i brojne zahvalnice, povelje i plakete Županije raznim pojedincima i udrugama s područja Podravine i Prigorja.

Skupština je potvrdila i novi pravilnik o naknadama za rad Županijske skupštine i radnih tijela. Po tome predsjedniku Skupštine, sada Damiru Felaku (HDZ) pripada 3200 kuna neto mjesečno, a potpredsjedniku Zdravku Matotanu 1600 kuna neto. Svaki će član Skupštine mjesečno dobivati 500 kuna neto, a članovi radnih tijela 150 kuna po sjednici. Imat će svi i pravo na naknadu za putovanje na sjednice, no ako su u mjestu njihova stanovanja – ne! Također, članovi Skupštine zaposleni u Županiji i ustanovama nemaju pravo na naknade.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati