Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Koren na Skupštini: Dvaput sam bio s Plenkovićem zbog brze ceste

U tijeku je nova sjednica Županijske skupštine s 20-ak točaka dnevnog reda, a ističu se izvješće o radu župana za drugu polovicu protekle godine, izvješće o županijskim EU projektima te glasanje o ovogodišnjim laureatima županijskih nagrada.

Izvješće o radu u drugoj polovici lanjske godine obrazložio je župan Darko Koren. Kazao je kako je to zakonska obveza, ali i prilika da se kaže o radu.

-Realizirali smo brojne projekte iz svih segmenata, od obrazovanja, zdravstva, gospodarstva… Sve u cilju kvalitetnijeg života mještana županije – kazao je Koren i opet podsjetio na sportske dvorane u pet općina vrijedne 10 milijuna eura, Centar kompetencija slične vrijednosti, pripremaju energetske obnove i obnove gimnazija, osnovnih škola, energetsku obnovu koprivničke bolnice, ulagalo se u domove zdravlja, specijalističko-konzilijarnu zaštitu, Zavod za hitnu, završava se i projekt Sigurne kuće, ali i pripremaju projekti poput nove srednje škole u Koprivnici te učeničkog doma, Centra za palijativu… Itd.

-Bio sam dvaput s premijerom oko brze ceste nedavno i vjerujem da će doći brzo dan kad će napokon krenuti radovi na brzoj cesti – dodao je Koren o možda i ključnoj temi interesa podravsko-prigorske javnosti.

-Nedostatak planiranja ceste, nastavak dionice do Koprivnice je jedan od razloga zašto ne možemo prihvatiti izvješće – kazao je ispred stranke Nezavisni Željko Lacković i spomenuo da nema dovoljno projekata iz poljoprivrede i turizma, ali je pohvalio ulaganja u školstvo i uglavnom načelno ulaganje u zdravstvo te uvođenje autobusnog linijskog prijevoza.

Prvi čovjek županijskog SDP-a Tomislav Golubić kazao je pak kako nedostaje u izvješću i vizija kako planira župan voditi Županiju u vrijeme krize.

-Problemi: Brza cesta, dugovi bolnica, RCGO Piškornica, a mi kupujemo robotske ruke u ljekarni za milijun i pol kuna – dotaknuo se problema Golubić i vratio se na brzu cestu te izjavio kako je HDZ dio vladajuće opcije u zemlji i da je vrijeme da počne gradnja.

Župan Darko Koren uzvratio je Golubiću, spomenuvši sarkastično radove na koprivničkom trgu i pitao je li moguće posuditi te radnike za brzu cestu s obzirom da su jako brzi na Zrinskom trgu.

-Ide upravo van studija utjecaja na okoliš za dionicu od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice – poručio je Lackoviću Koren.

Izvješće je usvojeno s 20 glasova za i 12 protiv.

Kao što je i pisao Podravski list u ponedjeljak, nagradu za životno djelo na Danu županije u travnju dobit će Stjepan Lončar, koprivnički darivatelj krvi koji je ovu dragocjenu tekućinu dao čak 205 puta i po tome je u državnom vrhu. Skupština je potvrdila i nagradu Križevčanu Ivanu Knoku nagradu “Marcel Kiepach” za doprinos u promicanju inovatorstva te Križevčanki Nevenki Prosenečki nagradu “Mara Matočec” za promicanje ljudskih prava. Usto podijelit će se i brojne zahvalnice, povelje i plakete Županije raznim pojedincima i udrugama s područja Podravine i Prigorja.

Skupština je potvrdila i novi pravilnik o naknadama za rad Županijske skupštine i radnih tijela. Po tome predsjedniku Skupštine, sada Damiru Felaku (HDZ) pripada 3200 kuna neto mjesečno, a potpredsjedniku Zdravku Matotanu 1600 kuna neto. Svaki će član Skupštine mjesečno dobivati 500 kuna neto, a članovi radnih tijela 150 kuna po sjednici. Imat će svi i pravo na naknadu za putovanje na sjednice, no ako su u mjestu njihova stanovanja – ne! Također, članovi Skupštine zaposleni u Županiji i ustanovama nemaju pravo na naknade.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI