Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župani složni: Mladi poljoprivednici temelj su gospodarskog oporavka

Križevački Razvojni centar i tehnološki park proteklog je petka bio domaćin sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija.

Tamo su se okupili brojni župani i predstavnici županija, ali i ministrica poljoprivrede Marija Vučković kako bi diskutirali na temu Mladog čovjeka u ruralnom prostoru. Europska komisija nedavno je, naime, odobrila hrvatski Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023.-2027., koji smatraju ključnim za raspolaganje sredstvima iz europskih poljoprivrednih fondova. Posebna pažnja posvećena je utjecaju klimatskih nepogoda koja su zadesile županije, a ministrica Vučković ujedno je naglasila potrebu ulaganja u mlade ljude u ruralnim sredinama i stočarstvo kao važan sektor, izdvojivši mala i srednja gospodarstva kao temelj oporavka hrvatskog ruralnog prostora.

Valja nadodati kako je u okviru Strateškog plana osigurano 3,8 milijardi eura, što je namijenjeno razvoju produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unaprjeđenju kvalitete života na ruralnim područjima. Također, ministrica je informirala župane kako je Vlada Republike Hrvatske podigna stopu nacionalnog doprinosa s 15 posto na 20 posto, povećavši ukupnu omotnicu za hrvatsku poljoprivredu za 103,5 milijuna eura. Dodajmo još kako je ova sjednica održana u sklopu Obrtničkog sajma naše županije, nakon koje su župani krenuli u obilazak.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati