Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župani složni: Mladi poljoprivednici temelj su gospodarskog oporavka

Križevački Razvojni centar i tehnološki park proteklog je petka bio domaćin sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija.

Tamo su se okupili brojni župani i predstavnici županija, ali i ministrica poljoprivrede Marija Vučković kako bi diskutirali na temu Mladog čovjeka u ruralnom prostoru. Europska komisija nedavno je, naime, odobrila hrvatski Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023.-2027., koji smatraju ključnim za raspolaganje sredstvima iz europskih poljoprivrednih fondova. Posebna pažnja posvećena je utjecaju klimatskih nepogoda koja su zadesile županije, a ministrica Vučković ujedno je naglasila potrebu ulaganja u mlade ljude u ruralnim sredinama i stočarstvo kao važan sektor, izdvojivši mala i srednja gospodarstva kao temelj oporavka hrvatskog ruralnog prostora.

Valja nadodati kako je u okviru Strateškog plana osigurano 3,8 milijardi eura, što je namijenjeno razvoju produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unaprjeđenju kvalitete života na ruralnim područjima. Također, ministrica je informirala župane kako je Vlada Republike Hrvatske podigna stopu nacionalnog doprinosa s 15 posto na 20 posto, povećavši ukupnu omotnicu za hrvatsku poljoprivredu za 103,5 milijuna eura. Dodajmo još kako je ova sjednica održana u sklopu Obrtničkog sajma naše županije, nakon koje su župani krenuli u obilazak.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI