Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Novčana pomoć

Županija će sufinancirati boravak u domovima za starije, bilo gdje u Hrvatskoj

Odavno se u domovima za starije i nemoćne na području Koprivničko-križevačke županije traži mjesto više, a zbog velike popunjenosti i cijene su zadnjih godina izrazito porasle. Budući da dio stanovnika mora mjesto potražiti u domovima izvan same županije, došlo je do potrebe da se i tom djelu populacije novčano pomogne u financiranju smještaja.

Upravo zbog toga u javnom savjetovanju je odluka o sufinanciranju troškova smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe sa sjedištem izvan područja Koprivničko-križevačke županiji. Njome će se  utvrditi  način i uvjeti ostvarivanja novčane pomoći za sufinanciranje troškova smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe koji imaju sjedište ili pružaju usluge izvan područja Koprivničko-križevačke županije. Uvjet za sufinanciranje je da osoba ima prebivalište u županiji barem pet godina. Također, posebnom odukom utvrdit će se cenzus mirovine tj. do kojeg iznosa mirovine koju prima korisnik doma se može očekivati ova pomoć, a župan će također odlukom odrediti visinu subvencioniranja. Ovaj program trebao bi početi s realizacijom od sljedeće godine.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati