Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija kreće s natječajem obnove školskog igrališta, cijena navodno četiri milijuna

Iako se posljednjih tjedana pa i mjeseci činilo kako od obnove srednjoškolskog vanjskog igrališta Srednje škole u Koprivnici neće biti ništa, prema našim informacijama iz nekoliko izvora – nakon godišnjih odmora ipak će se nešto pokrenuti. Isto nam je i službeno potvrdio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji ističe kako je to jedan od prioriteta.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Mogu potvrditi da ćemo uskoro krenuti s natječajem za izradu projekta, a onda ćemo vidjeti koliko bi to koštalo i koje su nam mogućnosti – potvrdio je Ljubić.

Pričalo se ranije kako bi u ovaj projekt zajednički ušli Županija i Grad, no Ljubić navodi kako u projektima dobro surađuju s gradskim vlastima, no pokušat će, s obzirom na to da je Županija osnivač škole, taj problem riješiti sami.

– Nemoguće je reći koja će biti cijena prije negoli se izradi projekt, a onda ćemo vidjeti na koji se natječaj možemo javiti. U svakom slučaju nismo ovo igralište stavili sa strane, obnova će biti – potvrdio je zamjenik župana.

Kako neslužbeno doznajemo, ideja je da se napravi igralište po uzoru na sportsko u parku, osnovne škole A. N. Gostovinski s tim da bi ovo kod srednje škole imalo reprezentativniju i dužu atletsku stazu na kojoj bi kvalitetnije mogli trenirati i atletičari, koji nemaju takvu stazu u Koprivnici. Igralište u parku koštalo je nešto više od dva milijuna kuna, a s obzirom na rast cijena radova i materijala te veličinu zahvata, neki od građevinara s kojima smo razgovarali rekli su kako bi takvo danas kod Srednje škole, s istom podlogom i opremom, koštalo između četiri i pet milijuna kuna.

U skorijoj budućnosti ovo će igralište koristiti samo Obrtnička škola, jer se očekuje da će proći projekt gradnje nove srednje škole u Koprivnici, što je Županija prijavila na fondove EU.  U tom slučaju srednje školstvo u gradu prešlo bi u potpunosti na jednosmjensku nastavu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati