Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija kreće s natječajem obnove školskog igrališta, cijena navodno četiri milijuna

Iako se posljednjih tjedana pa i mjeseci činilo kako od obnove srednjoškolskog vanjskog igrališta Srednje škole u Koprivnici neće biti ništa, prema našim informacijama iz nekoliko izvora – nakon godišnjih odmora ipak će se nešto pokrenuti. Isto nam je i službeno potvrdio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji ističe kako je to jedan od prioriteta.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Mogu potvrditi da ćemo uskoro krenuti s natječajem za izradu projekta, a onda ćemo vidjeti koliko bi to koštalo i koje su nam mogućnosti – potvrdio je Ljubić.

Pričalo se ranije kako bi u ovaj projekt zajednički ušli Županija i Grad, no Ljubić navodi kako u projektima dobro surađuju s gradskim vlastima, no pokušat će, s obzirom na to da je Županija osnivač škole, taj problem riješiti sami.

– Nemoguće je reći koja će biti cijena prije negoli se izradi projekt, a onda ćemo vidjeti na koji se natječaj možemo javiti. U svakom slučaju nismo ovo igralište stavili sa strane, obnova će biti – potvrdio je zamjenik župana.

Kako neslužbeno doznajemo, ideja je da se napravi igralište po uzoru na sportsko u parku, osnovne škole A. N. Gostovinski s tim da bi ovo kod srednje škole imalo reprezentativniju i dužu atletsku stazu na kojoj bi kvalitetnije mogli trenirati i atletičari, koji nemaju takvu stazu u Koprivnici. Igralište u parku koštalo je nešto više od dva milijuna kuna, a s obzirom na rast cijena radova i materijala te veličinu zahvata, neki od građevinara s kojima smo razgovarali rekli su kako bi takvo danas kod Srednje škole, s istom podlogom i opremom, koštalo između četiri i pet milijuna kuna.

U skorijoj budućnosti ovo će igralište koristiti samo Obrtnička škola, jer se očekuje da će proći projekt gradnje nove srednje škole u Koprivnici, što je Županija prijavila na fondove EU.  U tom slučaju srednje školstvo u gradu prešlo bi u potpunosti na jednosmjensku nastavu.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI