Županija osigurala 680 tisuća kuna za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

Sveukupno je 680 tisuća kuna proračunskih sredstava osigurala Koprivničko-križevačka županija za 34 korisnika subvencija, koji će navedena sredstva koristiti za obnovljive izvore energije u kućanstvima za vlastitu proizvodnju električne energije.

Danas su u prostorijama Županije u Koprivnici potpisani ugovori za to. Župan Darko Koren iskoristio je priliku da istakne kako je vrijeme jeftine energije prošlost.

– To zvuči obeshrabrajuće, no činjenica je kako je svaka ovakva intervencija pokušaj da se na to utječe. Mislim da će ovakvih programa biti sve više – rekao je u uvodnoj riječi Koren.

– U ime svih korisnika želim zahvaliti županiji što su nam dali poticaj da krenemo u izgradnju solarnih panela na našim objektima. Ušteda energije je danas jako važna, a samim time i svijest o tome – zaključila je jedna od korisnica subvencija Ines Hemetek-Potroško.

Korisnici subvencija će nakon izvjesnog vremena dati povratnu informaciju o uštedi energije, i to kao rezultat upravo ovih subvencija, najavio je pročelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI