Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
FINANCIJSKA POMOĆ NEPLODNIM PAROVIMA

Županija za potpomognutu oplodnju daje i do 1000 eura

Koprivničko-križevačka županija iz svog će proračuna sufinancirati troškove za medicinski potpomognutu oplodnju. Od Županije će se moći dobiti poticaj u iznosu od 50 posto ukupnih troškova postupka, a najviše do 1000 eura u slučaju da troškove ne podmiruje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.
Ovakav su prijedlog u prosincu prošle godine županu Darku Korenu na Županijskoj skupštini izložili SDP i HSLS, no odbijen je uz objašnjenje da je tema vrlo osjetljiva i da se ne može u nju ulaziti bez prave računice. Kalkulacija je gotova, a odluka o sufinanciranju bit će prihvaćena idućeg tjedna na sjednici Županijske skupštine.

Sufinanciranje troškova moći će ostvariti punoljetni i poslovno sposobni žena i muškarac koji su u braku, odnosno u izvanbračnoj zajednici, a koji najmanje godinu dana imaju neprekidno prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije te da je postupak medicinski pomognute oplodnje proveden u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj ili inozemstvu. Bračnim ili izvanbračnim parovima u jednoj kalendarskoj godini sufinancirat će se troškovi za najviše dva pokušaja medicinski pomognute oplodnje, neovisno o ishodu postupka. Ovu demografsku mjeru među prvima je uvela Općina Legrad koja parovima pomaže s 1000 eura, a iako Grad Koprivnica nema posebnu stavku, od njih je moguće tražiti pomoć za podmirenje troškova liječenja i ostvariti do 3981 eura godišnje.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati