Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
posjetitelji o raznim tehnikama učili od višestrukih prvaka

Županijska Udruga orača održala edukativnu prezentaciju natjecateljskog oranja

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak, 6. lipnja, na parceli u industrijskoj zoni Danica u Koprivnici održala je stručno-edukativnu prezentaciju natjecateljskog oranja. Prezentacija je bila namijenjena učenicima, studentima i svim zainteresiranim poljoprivrednicima s ciljem razvoja oračkih vještina i tehnika te poticanja na natjecanja u oranju u kojem orači s našeg područja postižu značajne uspjehe. Kako je istaknuo predsjednik Udruge Darko Novotny članovi od 2015. godine postiže zavidne rezultate u disciplini natjecateljskog oranja na državnoj i na svjetskoj razini, a cilj ove prezentacije je potaknuti što više mladih i novih natjecatelja kako bi u budućnosti i dalje ostvarivali vrhunske rezultate.

O sjajnim uspjesima naših orača govorio je Siniša Hrgović, trener Hrvatske reprezentacije orača i dopredsjednik Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, koji je poželio da se što više mladih uključi u natjecanja te da se pripreme za svjetsko prvenstvo u oranju koje će se održati 2026. godine u Hrvatskoj. Nakon uvodnih govora učenicima Srednje gospodarske škole iz Križevaca i ostalim posjetiteljima prikazane su tehnike oranja, a vještine su pokazali višestruki prvaci u oranju Saša Višak, Zoran Radiček i Josip Martinović te Matija Konjačić učenik Srednje gospodarske škole Križevci koji se prošle godine na državnom prvenstvu u oranju natjecao kao najmlađi sudionik u kategoriji pluga ravnjaka.

FOTO KC – KŽ ŽUPANIJA

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BICIKLIST OZIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI

S 3,33 promila pao na tlo i završio u bolnici

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati