Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijske ljekarne dobit će automatizirano skladište, lijek će sam doći do šaltera

U županiji je potpisan ugovor o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u ljekarni „Ljekarna Koprivnica“. Ugovor su u prisustvu župana Darka Korena i suradnika potpisali ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja direktor Boris Brčić.

Županijska zdravstvena ustanova Ljekarna Koprivnica će biti prva ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, a riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om koji će se realizirati na lokaciji Ulice Braće Radić 2 u Koprivnici.  

-Ljekarnicima će se uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima – navode u Županiji.

Rok uvođenja i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a dodajmo i kako je Koprivničko-križevačka županija treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu (odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije).        

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI