Županijski SDP: Koren se hvali s projektima s kojima nema veze

Županijski SDP danas je sazvao press konferenciju povodom osvrta na neke od točaka Dnevnog reda današnje sjednice Županijskog vijeća.

Predsjednik županijske organizacije Tomislav Golubić novinarima se obratio kao predstavnik Kluba vijećnika SDP-a i HSLS-a, a na tapeti su bila Izvješća o radu Župana, najavljena povećanja naknada županijskim vijećnicima, za koju se ispostavilo da će ipak biti skinuta s dnevnog reda te nedostatak odgovora na pitanja vijećnika, vezana konkretno uz RCGO Piškornicu.

– U Izvješću o radu naveo je projekte s kojim Županija nema nikakve veze, pokraj projekata aglomeracije u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, hvali se izgradnjom drugog kolosijeka pruge s kojom također nema veze, a čak se ulazi u neke pretpostakve vezane o početku gradnje brze ceste – ističe Golubić.

Golubić je posebno istaknuo problematičnu stavku o povećavanju naknade vijećnicima za 50 posto, koja je, kako su doznali, tog prijepodneva ipak skinuta s dnevnog reda.

– Nakon svega što se događa, inflacije, rasta cijena plina i struje, već je iz rebalansa proračuna bilo vidljivo da se predviđaju sredstva za povećanje naknade vijećnicima, čemu se kao vijećnici iz Kluba SDP-a i HSLS-a oštro protivimo. Smatramo da nije vrijeme ni trenutak za to – poručio je Golubić, istaknuvši kako iz SDP-a cijelo vrijeme predlažu da se taj novac preusmjeri na dobrobit građana.

Nadalje, Golubić je istaknuo kako iz Županije izbjegavaju odgovoriti na pitanja vezana uz RCGO Piškornicu, a koja su županu postavili u sklopu točke koja se nađe uvijek na kraju dnevnog reda.

– Prema Planu gospodarenja otpadom, svi će kapaciteti smetlišta na Piškornici biti zapunjeni do 2025. godine. Pitamo župana ima li kakva strategija što će biti sa smećem nakon tog datuma, no do danas nismo dobili odgovor – zaključio je Golubić, najavivši tako današnju sjednicu Županijskog vijeća, koja je na rasporedu danas u poslijepodnevnim satima.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI