Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijski SDP: Vlada objavila 46 ključnih projekata, nijedan iz naše županije

Prvi čovjek županijskog SDP-a Tomislav Golubić sa stranačkim kolegama Davorom Plahinekom i Antoniom Sirovcem na prošlotjednoj je konferenciji u Koprivnici ponudio županu Darku Korenu (Mreža) i predsjedniku Županijske skupštine Damiru Felaku (HDZ) – suradnju!

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Naveo je kako su, s obzirom na to da nema naznaka početka više ključnih županijskih projekata, spremni sudjelovati s vladajućima u svojevrsnoj „radnoj grupi“ te kako su voljni pomoći svojim znanjem i voljom „ako već oni ne znaju na koji način utjecati na središnju državnu vlast“.

Svakako jedna od ključnih tema konferencije, zbog koje također nude suradnju, bila je ona vezana uz brzu cestu. Naše nema „ni na vidiku“, no zato, napominju u SDP-u – Vlada naveliko planira nastavak brze ceste Vrbovec – Bjelovar, prema Virovitici i prijelazu Terezino polje (94 milijuna eura op.a.).  

– Mislim da su negdje u listopadu prošle godine otvoreni radovi na nastavku brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, no ni dan-danas tamo nema nijednog stroja – navodi Golubić i napominje kako ni u planovima Vlade za ovu godinu nisu našli naznake sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i projektiranje dionice prema Koprivnici, kao ni „p“ od projekta podravske brze ceste, to jest magistrale od Varaždina prema Osijeku.

Golubić podsjeća kako je Vlada 9. siječnja objavila raspored planiranih poziva za podnošenje prijedloga u programu konkurentnosti i kohezije EU. Tamo je 40-ak projekata, no nijedan, navode u SDP-u, nije iz naše županije. 

– Nema ni nove srednje škole u Koprivnici, Centra za palijativu, ni rasinjskog dvorca Inkey, niti Centra za spašavanje – nabrojio je dio projekata Golubić.

Ovoj konferenciji oporbe prethodio je tradicionalni novogodišnji sastanak župana Darka Korena i suradnika s medijima na kojem je nabrojio brojne završene i planirane županijske projekte, no i brzu cestu.

– Evo ,baš jutros sam zvao i direktora Hrvatskih cesta i direktora Kamgrada, izvođača radova. Ma, muka mi je više to i spominjati… – bio je neodređen oko njihovog odgovora Koren i dodao:

– No, prošla je godina bila godina velikih projekata, ponajviše u obrazovanje i zdravstvo. Otvoreno je pet novih sportskih školskih dvorana, napravljeni su Centri kompetencija u Koprivnici i Đurđevcu, energetski se obnavlja bolnica, obnavljali smo vozni park Hitne, otvarali nove ordinacije. I projekt opremanja sigurne kuće za zlostavljane žene u završnoj je fazi, pokrenuli smo među prvima subvencionirani javni linijski autobusni prijevoz…  

Usto, naveo je i sve što se planira u sljedećem razdoblju. Istaknuo je kako su dobili 750.000 eura za projektiranje nove srednje škole u Koprivnici, Centra za palijativu i Centra žurnih službi u  Koprivnici. Također, u planu je i dogradnja gimnazija u Đurđevcu i Križevcima, gradnja škole i dvorane u Koprivničkom Ivancu, u suradnji s Gradom Koprivnicom gradnja učeničkog doma.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati