Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dugački jezik, odnosno prilično brutalne prijetnje prema susjedima, s kojima, pritom, ne gaji neke dobre odnose, skupo su koštale Zvonka iz jednog podravskog mjesta, koji je kažnjen na Općinskom sudu u Varaždinu jednogodišnjim uvjetnim zatvorom.

Sve to zbog incidenta koji se dogodio prošlog ljeta u noćnim satima, kada se Zvonko, kako piše u presudi, zbog narušenih međususjedskih odnosa i revoltiran činjenicom da se radi o osobama romske nacionalnosti, obrušio na susjede koji žive nekoliko kuća od njegove. Cilj mu je bio zastrašiti Franju, Suzanu i Biserku, koji su se nalazili u svom dvorištu, a s kojima se bio verbalno posvadio.

– Se vas bum vužgal i ubil vas bum s decom skup, neće više biti te kuće niti auta, niti vas – vikao im je, nakon čega se dodatno obratio Suzani.

– Dojdi van na dvorište da te zakoljem – poručio joj je uznemireni Zvonko.

Jasno, sve to kod njegovih je susjeda stvorilo osjećaj straha i uznemirenosti, uplašili su se za vlastite živote te kontaktirali policiju. 

Takvim ozbiljnim prijetnjama, Zvonko počinio tri kaznena djela protiv osobne slobode, a za svako je kažnjen s pola godine zatvora. U konačnici je dobio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju godinu dana, ali uvjetnu, što znači da neće iza rešetaka ako u naredne dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Riječ je, inače, o osobi koja dosad nije bila kazneno proganjana niti poznata policiji zbog bilo kakvih prekršaja. Na kraju dodajmo kako je ova presuda bila pravomoćna, jer su se stranke odrekle prava na žalbu odmah nakon njezine objave.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Još jedna prijevara!

Hrvatska pošta ima vrlo važnu obavijest za sve građane!

Upišite pojam koji želite pretraživati