Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
[AGLOMERACIJA] Ovaj tjedan radovi na glavnom kolektoru, u kolovozu završetak radova

Kombajn upao u veliku rupu, mještani se žale na sporost radova i stanje prometnica

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Poljani Križevačkoj radovi na projektu aglomeracije traju već gotovo dvije godine. Dio ceste i dalje je raskopan, a u jednu svježe iskopanu jamu u ponedjeljak poslijepodne upao je – kombajn. Akcija izvlačenja kombajna iz rupe dugačke četiri, široke tri, a duboke gotovo dva metra trajala je do sljedećeg dana ujutro, a mještani ovog prigradskog naselja pitaju se kada će radovi konačno dovršiti.

– Dodijalo je već bogu i vragu, ovako raskopano stoji gotovo dvije godine. Auti nam se trgaju zbog rupa i kamenčina. Djeca su tu, prometno je, stalno se nešto popravlja, a do svih kuća još nije ni stigla kanalizacija. Naše selo se najduže radi. Malo se kopa, pa odu na neko drugo mjesto i nikad kraja – ispričao nam je jedan mještanin Poljane pred čijom je kućom kombajn upao u tu ogromnu rupu.

Velika šteta

– Kad je kombajn uspio upasti u rupu, tada je sve valjda jasno. Ta rupa je iskopana tog dana ujutro, a ostavljena je neoznačena i neosigurana. Kako će to čovjek vidjeti iz kombajna, a po noći se ljudi voze biciklima, motorima i traktorima jer polja su tu okolo. Pretpostavljam da je čovjek potrgao dosta toga na kombajnu i da je šteta ozbiljna, a tek nakon što ga je dizalica izvukla, oko rupe je postavljena traka. Samo da je traka bila postavljena kao što je sada, čovjek bi vjerojatno vidio da je tu graba – rekao je mještanin i dodao da je jedan od problema to što se radi na velikom području istovremeno, a malo toga završava.

– Isti kanal se deset puta otkopava pa zatrpava. Hrpe kamenja stoje ne znam koliko, kopaju se priključci, a kada se bude postavljao asfalt, sve će propasti. Kad se gradila brza cesta obećano je da će se popraviti cesta, no samo je pokrpana, a vidjet ćemo što će biti sada – kazao je stanovnik Poljane kojeg smo zatekli uz rupu iz koje je samo nekoliko sati ranije izvučen kombajn.

– Mještani ovog sela su si nekoć uglavnom sami financirali asfaltiranje ceste, a tko zna što će biti sada. Grabe nisu poravnate i kada pada jaka kiša, iz šahtova nam se voda podvlači pod kuće. Sve je to super, dobit ćemo vodu i kanalizaciju, ali samo da se sve napravi kako spada – ogorčen je mještanin Poljane, a iz križevačkih Vodnih usluga ističu da se u Poljani Križevačkoj izvode radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži.

Postavljaju se hidranti

– Na vodovodnoj mreži postavljaju se hidranti i nakon bušenja prometnica i izrade zasunskog okna izvest će se ispitivanje dezinfekcija cjevovoda. Na kanalizacijskoj mreži planira se ovog tjedna završiti radove na glavnom kolektoru i tijekom srpnja izvesti bušenja ispod pruge i završiti odvodnju u preostalim odvojcima. Tijekom kolovoza predviđena je ugradnja crpnih stanica, završetak građevinskih radova, ispitivanja te asfaltiranje prometnica i uređenje oborinskih jaraka i makadamskih putova – ističu iz Vodnih usluga i dodaju da je na odvodnju u sklopu projekta Aglomeracije u Poljani postavljeno 75 kućnih priključaka i još 66 priključaka na vodoopskrbnu mrežu, kao i da je preostalo još dvadesetak priključaka koji će se izvesti tijekom sljedeća dva mjeseca.

Postupak i protiv vozača i izvođača

O „nezgodi“ u Poljani oglasila se i policija, otkrivši da je oko 17:30 sati 42-godišnji vozač upravljao neregistriranim i neosiguranim radnim strojem – kombajnom.

– Zbog nepropisnog kretanja unatrag na kolniku gdje se izvode radovi, stražnjim dijelom vozila upao je u iskop koji nije bio vidljivo obilježen odgovarajućim prometnim znakovima. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a prekršajni postupak bit će pokrenut i protiv vozača radnog stroja i izvođača radova – priopćili su iz policije.

FOTO Facebook/Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati