Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aglomeracija: Pogledajte kad dolazi vaše mjesto na red za radove i kad će završiti!

Projekt aglomeracije Koprivnica jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u našem kraju zadnjih nekoliko desetljeća, a zbog obima i rasprostranjenosti radova po cijelom koprivničkom kraju privukao je velik interes javnosti.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Dobivali smo u redakciju brojne upite s raznih strana našega kraja o rokovima,  rasporedu radova i mnogo sličnih pitanja, u kojima građane zanima kad će radovi u  njihovoj ulici ili mjestu završiti ili početi. Dinamika izvođenja radova, te lokacije izvođenja radova, objašnjavaju u KC vodama, tvrtki nositelju projekta, mijenjaju se ovisno o dogovoru s jedinicama lokalne samouprave, Hrvatskim cestama, Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke Županije, te ekipiranosti izvođača radova. No okvirno smo uspjeli doći do podataka kako će se kretati projekt Aglomeracije Koprivnica.

MN:ODVODNJA KOPRIVNICA

1.KUNOVEC BREG

Izvođač je radove završio u smislu izgradnje kolektora i priključaka na sustavu odvodnje. Trenutno se provodi sanacija putova, korekcija visina kontrolnih okana i otklanjanje nedostatka uočenih CCTV kamerom. Tehnički pregled i primopredaja radova očekuje se u kolovozu 2022.

2.VINICA, MOČILE, HEREŠIN 

Radovisu obuhvatili polaganje glavnih kolektora na ukupno 13 dionica. Kućni priključci izvedeni su u Sertićevoj ulici, Varaždinskoj cesti, Podolicama i Ulici Kozarnjak. U tijeku je sanacija područja zahvata nakon izvedbe priključaka u naselju Herešin i Herešinskoj ulici nakon čega izvođač kreće s izvođenjem priključaka preostalih dionica. Primopredaja dionica i tehnički pregled očekuje se sredinom listopada 2022.godine.

3.STARIGRAD I DRAGANOVEC

Polaganje glavnih kolektora na sustavu odvodnje dijela naselja Starigrad i Draganovec u završnoj je fazi. Preostale dionice za polaganje cjevovoda obuhvaćaju ulicu Teofila Hana i Koprivničku ulicu. Završeni su radovi izvedbe cjevovoda s priključcima u Ulici Vinogradarski put, Bukovačkoj ulici, Nemčićevu dolu, Mlinarskoj ulici, Krešimirovoj i dijelu ulice Galovićev breg. Trenutno se izvodi preostali dio cjevovoda Galovićeva brega nakon čega će se pristupiti izvođenju priključaka preostalih dionica, počevši od Ulice Teofila Hana. Završetak radova i sanacija predviđeni su u listopadu, što je ujedno i planirani rok primopredaje i tehničkog pregleda.

4. GRAD KOPRIVNICA

Radovi na rekonstrukciji sustava odvodnje grada Koprivnice trenutno se izvode u Ulici Čarda i Svilarskoj ulici. U pripremnoj fazi za izvođenje je trasa odvodnje kojom će se preko Varaždinske ceste povezati u smjeru groblja prema  retencijskom bazenu uz Kaufland, a početak radova predviđen je početkom 2023.

Pripremna faza izmještanja vode i plina u Pavelinskoj ulici započinje u kolovozu 2022. Izgradnja retencijskog bazena u cijeloj dužini Pavelinske izvodit će se od kolovoza 2022.

Što se tiče retencijskog bazena u Herešinskoj ulici, započeto je s pripremnim radovima i očekuje se završetak radova do lipnja 2023. godine. Ostale ulice u obuhvatu rekonstrukcije odvodnje izvodit će se do kraja 2023. a u pripremi su:

Varaždinska ulica, Kolodvorska, Rudolfa Horvata, Grgura Karlovčana, Antuna Mihanovića, Dubovec, Augusta Šenoe, Ivana Meštrovića, Vinička ulica, Vladimira Nazora, Hrvatske državnosti, Frane Gažija, Gornji Banovac, Donji Banovac, Severovec, Preložna, Tome Blažeka, Tome Šestaka, Josipa Reša, Stjepana Kukeca, Hrvatskih branitelja, Podravska, Trg podravskih heroja, Trg kralja Tomislava, Stjepana Radića, Vinogradska ulica i V. Vinogradski odvojak.

Mn: VODOOPSKRBA KOPRIVNICA

Radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava grada Koprivnice izvedeni su u smislu novih cjevovoda u Ulici M. Krleže, Herešinskoj ul., Cvjetnoj ulici, Starom i Novom Brežancu, Ulici Ivana Mažuranića, A. Starčevića i Dravskoj ulici. Očekuje se do kraja 2022. prespajanje novoizgrađenih cjevovoda i kućnih priključaka. Nakon provedenih tlačnih proba i prespajanja provodit će se sanacija asfaltnih staza i kolnih prilaza.

Radovi na izgradnji/rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda trenutno se provode u Ulici M. P. Miškine, Herešinskoj ulici, Križevačkoj cesti i Ulici Krste Hegedušića. Ulice koje su u obuhvatu rekonstrukcije vodovoda imaju ugovoreni rok primopredaje do 2023. godine.

Ulice koje su u fazi pripreme za početak radova su: Andrije Hebranga, Trg kralja Tomislava, Trg slobode, A. Šenoe, Hrvatskih branitelja, Lj. Gaja, A. Mihanovića, G. Karlovčana, Lj. Posavskoga, J. J. Strossmayera, V. Nazora, A. Nemčića, Trg mladosti, Franje Gažija, Frana Galovića, Trg bana Jelačića i Gibanična.

VODOOPSKRBA – PERIFERIJA

Izvođač je radove završio u smislu izgradnje svih dionica vodoopskrbne mreže u naselju Kunovec Breg, Močile, Rečko polje, Jagnjedovec, Starigrad, Draganovec i Bakovčice. Po pojedinim dionicama rade se prespajanja na postojeći sustav vodoopskrbe. Trenutno se izvode radovi na izgradnji priključaka i sanaciji putova. Očekuje se tehnički pregled i primopredaja svih dionica krajem rujna 2022.

KANALIZACIJA U OPĆINAMA  

1. RASINJAJUGOZAPADNI DIO

U tijeku su radovi na izgradnji sustava odvodnje u Ulici Mala Rasinja u naselju Rasinja i Gornji Kut u naselju Subotica Podravska. Krajem srpnja 2022. godine kreću radovi u ulici Gornji kraj, A. Palmotića i B. Inkeya u naselju Rasinja. Krajem kolovoza 2022. godine kreću radovi u Varaždinskoj ulici, Trgu mladosti i Koprivničkoj ulici u naselju Subotica Podravska.

2.ĐELEKOVEC

U tijeku su radovi na izgradnji sustava odvodnje u Ulici Pavla Kvakana i izgradnja vodovodnih priključaka u Mlici Mirka Virusa i Palih boraca. U  kolovozu počinje izgradnja crpnih stanica na šest lokacija u naselju Đelekovec, ispitivanje izgrađenih kolektora i sanacija prometnih površina nakon čega će se ići na tehnički pregled.

3. HLEBINE

U tijeku su radovi na izgradnji sustava odvodnje u ulici Stjepana Radića, Gajevoj i Matije Gupca u naselju Hlebine. Tijekom ljeta svi će kolektori biti izgrađeni, a nakon toga kreće se s izvođenjem radova na izgradnji crpnih stanica, ispitivanju izgrađenih kolektora, izgradnji preostalih priključaka i sanaciji prometnih površina.

4.PETERANEC

U naselju Sigetec trenutno je u tijeku izgradnja sustava odvodnje u Ulici Ivana Berute. Početkom rujna 2022. planira se početi s radovima u Starogradskoj ulici.

5.DRNJE

U tijeku su radovi u Pemija i Kolodvorskoj ulici u naselju Drnje te u Podravskoj ulici u naselju Torčec. Fokus izgradnje sustava odvodnje trenutno su državne i županijske ceste. Početak izgradnje sustava odvodnje u naselju Botovo planiran je u rujnu 2022.

6. KOPRIVNIČKI BREGI

Sredinom srpnja 2022. započinje izgradnja kanalizacijskih priključaka na postojeću mrežu u Ulici braće Radić u naselju Koprivnički Bregi.

Predviđeni završetak svih radova na izgradnji sustava odvodnje, izgradnji kanalizacijskih i vodovodnih priključaka u općinama Drnje, Rasinja, Đelekovec, Hlebine, Peteranec i Koprivnički Bregi je prosinac 2023. godine i vrijedan je više od pola milijarde kuna.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati