Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aglomeracija u punom jeku: Izvedeno je već 50 od ukupnih 95 kilometara odvodnje

Prošli su tjedan iz gradske uprave u suradnji s tvrtkama izvođača radova na projektu aglomeracije organizirali obilazak radova u naselju Prikraj. Radovi napreduju prema zacrtanom roku, a iz Vodnih usluga su izvijestili kako su do sada riješena naselja Lemeš Križevački i dio naselja Majurec uz glavnu cestu.

– Od ukupnih 95 kilometara odvodnje i vodoopskrbe, do sada je izvedeno više od 50 kilometara odvodne mreže i više od 950 pripremnih priključaka na kanalizaciju te više od 400 priključaka na vodoopskrbu – rekla je Helena Kralj Brlek, direktorica Vodnih usluga d.o.o. Križevci.

Do sada je realizirano 34 posto ukupne duljine cjevovoda, rekao je Vedran Bošnjaković uime tvrtke izvođača radova Zagorje gradnja.

– Do sada smo izveli 4000 dužnih metara vodovoda od ukupno projektiranih, u našem dijelu ugovora, 12 kilometara i osam kilometara kanalizacije od ukupno 22,5 kilometara koliko je projektirano u našem dijelu – istaknuo je Bošnjaković.

Predsjednik uprave Radnika Mirko Habijanec istaknuo je kako je prijeđena oko polovica posla, pritom moleći građane za razumijevanje prilikom samog izvođenja radova.

– Postoji problem cijena, no mi ćemo nastaviti raditi na projektu, dok ćemo o cijenama razgovarati. Nadamo se da povećani iznos za materijale koje ugrađujemo neće utjecati na dinamiku radova –istaknuo je Habijanec. Podsjetimo, projektom aglomeracije na sustav javne vodoopskrbe priključit će se 2.415 stanovnika, čime će priključenost na sustav javne vodoopskrbe na području aglomeracije iznositi 93 posto.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati