Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Ako je nezavisna politika rođena u Đurđevcu, tu je sad i umrla

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Kak sam i predvidel još v sečnju mesecu v kolumne o nezavisne političke scene, tak se i dogodilo. Kolumna se zvala „Teško budu Križevčani pretrpeli da im se z Đurđevca zapoveda“ i govorila je o mogućem kraju nezavisne političke scene na županiji, a i šire. Znal sam ja da to nemre podurati i doslovce napisal: „Ja bi se evo kladil da z ove koalicije opet ništ. I da se dogodi takva nova snaga u dvojici gradskih lidera, teško budu Križevčani pretrpeli da im Lacković zapoveda. Jedino ako ste mislili da ako Rajn i pristupi koaliciji bude imal pravo glasa? Tko ne zna Lackovića, skupo bi ga platil.“ Točno im je dogovor propal nakon tijen dana. Jasno nam je svima da Korenova Mreža nezavisnih lista nit je nezavisna, nit je mreža, sve je stalo na Kalniku brdu i u krilu HDZ-a.

Tak se, evo, denes dogodilo i z đurđevečkim Nezavisnima. Nit su više nezavisni, nit sežu dalje od Đurđevca. Svedočili smo zadnjih dana naglom preokretu i zakretanju Lackovićeve politike u skroz desnu stranu, u torbu Domovinskog pokreta i novog mu šefa Penave. Nakon tjedana pompozne najave o nacionalnoj platformi nezavisnih lista pod peruškom i vodstvom Lackovića, došla je tiha vijest i priznanje istog da je na terenu bilo teško ostvariti prvotnu zamisao pa se odlučil sam sa svojom listom na izbore, al kak su ga redom svi odbili, ipak mu se ukazalo svjetlo na kraju tunela pa se u zadnji tren „pretržil“ Domovinskom pokretu. Ovo ne bi bila niti vest, nit bi bilo čudno ak ne bi znali kak je pital za suradnju Možemo, Hrebaka (HSLS), Matiju Posavca (nezavisna platforma sjever) i svi su ga odje**, pa čak i Milanović dok je bil na Picokijadi. Kakav to želudec i glad za vlasti mora biti da z kufra Bandića, komunističkog i partijskog čoveka, zakreneš u krajnje desnu stranu k Penavi? Ustaše tako Lacković i ostaše samodosljedan želji za saborskom foteljom.

No i to je legalno, al evo, mene ipak čudi kak su mu to stranačka tijela i ljudi koji ga savjetuju dozvolili (pa valjda su glasovali s kem idu). Sad kao ide on rušit HDZ-a, a mogel ga je davno zrušiti ko 76. u Saboru pak im se priklonil i spasil ih te prvi dobil titulu žetončića u Hrvata. Tad je razočaral mnoge od nas, a sad budu Domovinski pokret i Penava prvi saznali dok im okrene leđa (nemojte da vam nesem rekel). Njih more prevariti, a mnoge od nas više nemre. Bolje da je mam preuzel HDZ v Đurđevcu još za prve lokalne izbore na kojima smo išli ko nezavisni i sad bi bil svoj na svojem. Bude zanimljivo videti kak bude svojim biračima dotumačil da je to sve za naše dobro, a ne za njegovu fotelju v Saboru.

To bu predstava. Kak bude svojim glasačima dotumačil da od jednom ne volimo baš ni Srbe ni Rome nit gej populaciju, jer to pravi Domovinski pokret ne voli. Ne volimo ni Nepalce od sutra v Đurđevcu, a bili smo liberalni i čak liberalniji od Duspeta (spokoj mu duši). Ajd kak moreš iti s Domovinskim pokretom ko deklarirani euroskeptik i javno je protiv raznih sloboda kao npr. prava na pobačaj i slobode odabira spola partnera, a u statutu Nezavisnih piše : „Civilizacijske općeprihvaćene vrijednosti zapadne demokracije u najširem smislu predstavljaju temelj priznavanja prava svakom pojedincu i zajednici da se potpuno slobodno samoodređuje….“? Možda je ipak samo radi vlasti? Ak je nezavisna politika Hrvatske rođena u Đurđevcu, eto, tu je i sad umrla.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati