Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Alen iz Ferdinandovca osvojio brojne nagrade: Moja putovanja prati više od 30.000 ljudi!

Ferdinandovčanin Alen Tkalčec svojim videom The Real Egypt, kojim predstavlja svoje putovanje po Egiptu, osvojio je brojne nagrade i to u Južnoafričkoj Republici, Španjolskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Indiji, Grčkoj, Turskoj i Singapuru. Novo priznanje za njegov video stiglo je na završnom CIFFT festivalu gdje je dobio nagradu za jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu u kategoriji države.

– Zanimljivo je da na tom festivalu većinom sudjeluju visokobudžetni filmovi s cijelom produkcijom i rađeni su za turističke organizacije. Svoj sam video samostalno snimio, montirao i napravio colour korekciju pa samim time ova nagrada znači još više – kaže Alen Tkalčec. 

Alen je vlasnik videoprodukcije Mesmerized Media, a voli putovati i dokumentirati svoja putovanja video i fotouradcima. Tako je i početkom 2021. godine otišao na put u Egipat gdje je odlučio napraviti video tog putovanja. Zajedno sa svojom djevojkom isplanirao je put od 18 dana, ali ne klasičnu turističku turu, već put autom po cijeloj zemlji kako bi vidjeli poznate turističke atrakcije, ali doživjeli i onaj manje poznati, lokalni dio. I tako je nastao pobjednički video.

Inače, njegova putovanja prati više od 30.000 pratitelja na Instagramu. Videom My Year 2021 je pak osvojio prvu nagradu na DJI Skypixel, natječaju gdje su prijavljene stotine videa iz cijelog svijeta te na prestižnom Siena Drone Awards festivalu za najbolji video sniman dronom.

– Ova godina definitivno je najbolja godina u mojoj profesionalnoj karijeri. Tako je i ovog ljeta stigla odlična vijest za televizijsku emisiju Wonder Woman: Slovenia koju sam snimao i montirao za američku novinarku Ashley Colburn, dobitnicu tri Emmyja. Ta je emisija ove godine nagrađena prestižnom nagradom Emmy u kategoriji historical/cultural program – zaključio je ponosno Alen Tkalčec.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati