Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UKLONIT ĆE GA DOK IZGRADE STAZU

Andrija: “Postavili su mi prometni znak točno ispred kuće! Ovdje ničemu ne služi…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

S pomalo neobičnim problemom prije nekoliko nam se dana javio Andrija Plahinek iz Cvjetne ulice u Koprivnici. Kako je pojasnio, točno ispred prozora njegove obiteljske kuće stavili su znak upozorenja „Djeca na cesti“, iako za to ne postoji nikakav razlog.

– Taj bi znak trebao stajati na križanju Cvjetne ulice s onom Rudolfa Horvata i A. G. Matoša, a ne što su ga stavili drito pred moju kuću, stotinjak metara dalje. Oni koji dolaze iz A. G. Matoša taj znak uopće ne vide, nemoguće ga je vidjeti, a na ovom mjestu ne predstavlja apsolutno ništa – kazao je Plahinek i dodao da to nije ništa novog, jer su znak postavili još prije dvije godine.

– Kvart se širi, ima puno djece koja cestom hodaju prema školi i znak je u svakom slučaju u ovoj ulici trebalo postaviti. O tome sam ih obavijestio prije dvije godine, a oni su reagirali i postavili ga ispred moje kuće, iako živim na sredini ulice. Niti je ovdje križanje, niti ima zebre i nema nikakvog razloga da ovdje stoji – naglasio je. Da znak na tom mjestu ničemu ne služi potvrdio mu je i komunalni redar, ali ni nakon toga ništa se nije promijenilo, kaže naš sugovornik.

– Bio je ovdje prošle godine i potvrdio ono što govorim, da mu ovdje nije mjesto. Rekao je da će ga premjestiti dalje, kod križanja, ali od toga je prošlo već par mjeseci, možda i godina dana, a nitko ne reagira. Više ne znam što da radim, zato sam i kontaktirao vas pa se nešto možda napokon promjeni – poručio je za kraj Plahinek. Iz Grada su nam, pak, odgovorili da se prometni znakovi postavljaju prema prometnom elaboratu i u skladu sa strukom, a sve izmjene zahtijevaju izradu novog prometnog elaborata, kao i suglasnost javnopravnih tijela.

– Znak „Djeca na cesti“ postavljen je radi sigurnosti svih sudionika u prometu, a prvenstveno pješaka koji koriste taj dio ulice u kojoj trenutno ne postoji pješačko-biciklistička staza. Napominjemo trenutno, jer je u planu izgradnja spomenute pješačko-biciklističke staze. Do tada, ne postoji mogućnost uklanjanja postojećeg znaka – odgovorili su iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati