Anja Dergez dobila državnu nagradu za humanitarni rad i volontiranje

Anja Dergez iz Podravskih Sesveta jedna je od pet dobitnica državnih nagrada za humanitarni rad i volontiranje za prošlu godinu koje je dodijelilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Anja je kroz aktivno volontiranje pozitivno aktivirala lokalnu zajednicu u smislu aktivnijeg civilnog angažmana mladih i umirovljenika, a uz sve volonterske aktivnosti, odlična je učenica gimnazije.

-Važno je napomenuti da je ova nagrada najveće priznanje u Hrvatskoj koje se dodjeljuje za volontiranje i doprinos društvu. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na taj način odaje priznanje svim osobama koje djeluju na području humanitarnog rada te svim volonterima na nesebičnom darivanju, ne samo materijalnih dobara ili financijskih sredstva kako bi pomogli potrebitima, već darivanju svog slobodnog vremena, svojih znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice, ali i izgradnje boljeg i humanijeg hrvatskog društva – navode u Udruzi SUMA iz Podravskih Sesveta čija je članica Anja Dergez.

Dobitnica Anja ističe kako je za laskavu nagradu prvenstveno zahvalna Udruzi i cijeloj ekipi, ali najviše predsjedniku Vladimiru Milošu na podršci tijekom cijele godine, kao i na nominaciji za nagradu. -Obožavam pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Zaista sam ponosna da kao volonterka iz male, ali poznate Udruge mogu biti dio svečane dodjele i prezentirati kako svoj, tako i cijeli naš rad pred Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Veliko hvala svima, a našim vjernim pratiteljima želim poručiti da iskoriste priliku volontiranja, unapređenja i stjecanja novih iskustava jer nikad ne znaš u kojem ćeš se području pronaći baš kao što ni ja nisam znala – kaže Anja Dergez.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI