Anka je na “rubu”: Dosta mi je toga da svako malo uz moju kuću plivaju fekalije!

Anka Renac Pongračić iz Sokolovca ogorčena je na svoje susjede jer, prema njenim tvrdnjama, učestalo u kanal za odvodnju oborinskih voda prazne svoje septičke jame. Prije godinu i pol, kaže ona, stanovnici Ulice Dabrava spojili su se na kanal za odvodnju u njenoj Križevačkoj ulici i otad su krenuli problemi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dosta mi je toga da svako malo uz moju kuću plivaju fekalije. U više navrata to sam prijavila i Općini, ali nitko od njih nije učinio ništa da se problem riješi. Stalno jedan te isti susjed u kasnim večernjim satima prazni svoju septičku jamu u kanal, ali očito nikoga osim mene nije briga za to – ističe Anka Renac Pongračić.

Posebno je, dodaje ona, ogorčena na činjenicu da je prije 15 godina ustupila dio vlastitog zemljišta da se izgradi kanal za odvodnju oborinskih voda i ima sklopljen i ugovor s Općinom prema kojem je dozvolila prokop.

– Žalosti me takav odnos Općine i njihov čisti nemar. Čak nisu ni u stanju redovito kositi pojas uz kanal, niti čine bilo što da mještane koji redovito ne kose svoja imanja upozore da su to dužni činiti pa nedaleko od svoje kuće imam i pravu džunglu. Ako Općina ne stane na kraju pražnjenju septičkih jama, pobrinut ću se da se zatrpa propust koji prolazi preko mog zemljišta – kaže Anka Renac Pongračić.

Prozvani susjed ističe kako sigurno u kanal ne ispušta septičku jamu. Problem je, dodaje on, priključak na vodovodnu mrežu sa susjednog imanja iz kojeg redovito „curi“ voda.

-Ta voda završava u odvodnom kanalu, što se može i vidjeti. Nažalost, ovlašteni majstor već mjesecima ne želi doći i popraviti kvar, a susjeda Anka nas optužuje da su grabe mokre zbog pražnjenja septičke jame – objašnjava prozvani susjed.

Vlado Bakšaj, načelnik Općine Sokolovac, ističe kako je u više navrata utvrđeno da u odvodni kanal dolazi voda zbog kvara na priključku vodovodne mreže, a ne fekalije iz septičke jame.

– Neću tvrditi da nema mještana koji ne prazne septičke jame u odvodne kanale, ali u ovom slučaju najvjerojatnije se radi o narušenim susjedskim odnosima. Uskoro će u Sokolovcu biti izgrađena kanalizacijska mreža i to će trajno riješiti problem – kaže Vlado Bakšaj.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI