Ankica: Ovu cestu nisu obnavljali otkako su ju izgradili 1963.

Najavljena i dugoočekivana obnova Ulice Ivana Viteza u svom je punom jeku. Podsjetimo, radi se o radovima na rekonstrukciji prometnice u ulici, ali koja obuhvaća i rekonstrukciju vodovoda, odvodnju i ceste. Radi se o ulici u blizini samog centra, iz čijeg se jednog od odvojka nalazi stražnji ulaz do novoizgrađene sportske dovrane u sklopu Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podravski je obišao mjesto radova i razgovarao s nekima od tamošnjih stanovnika, koji su uglavnom zadovoljni što će im prometnica napokon osvanuti u novom ruhu, no kako kažu, nedostaju im infomacije kakvi će se točno radovi napraviti i kad je rok za dovršetak.  Jedna od njih je Ankica Rešetar, koja nam je rekla kako se ne sjeća kada je zadnji put ta prometnica obnavljana.

– U ovoj ulici živim većinu svog života, a tu sam od 1963. godine. Mislim da je nisu obnavljali otkako su je izgradili. No, kako su mi rekli, zasad obnavljaju cestu u ovim odvojcima, dok će ovaj dio ceste uz moju kuću, koji vodi na glavnu, još morati pričekati – govori nam Ankica, napomenuvši kako nije upoznata kada će to biti.

– U odvojcima to uređuju, evo, jedna od susjeda stalno se žalila, pa im sad napokon rade i prilaze. No, moj će za to još morati pričekati, jer za ovaj dio ceste, kako sam čula, nemaju novca – zaključuje Ankica.

Od tamošnjih djelatnika doznali smo kako se projekt rekonstrukcije odvija u dvije faze, a prvi obuhvaća navedene odvojke, dok će preostali dio ceste, odnosno glavne prometnice, ići u drugoj. Poslali smo upit u Grad Križevce, iz kojeg su nam te navode i potvrdili. Druga će faza ići tek iduće godine, a ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun kuna, rekli su nam iz Grada. Izvođač je tvrtka Grad-kom.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI