Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Smetala mu glasna muzika

Antun je pijan napao susjeda sjekirom: “Spremit ću te u grob!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjeg Antuna iz jednog podravskog sela kojeg se tereti za počinjenje kaznenog djela prijetnje. Antun je posljednjih godina bio čest gost koprivničkih sudnica i već ima podužu kaznenu evidenciju. Ranije je osuđivan zbog krađa, teških krađa, izigravanja zabrane sigurnosnih mjera i ostalog, a ovaj se put namjerio na susjeda.

Kako stoji u optužnici, on je 23. lipnja prošle godine pod utjecajem alkohola od 0,68 promila navalio na susjeda. U cilju da ga zastraši, Antun je prvo počeo vrijeđati i govoriti mu pogrdne riječi, a zatim mu je rekao „ubit ću te, spremit ću te u grob!“, pri čemu je u rukama držao sjekiru kojom je mahao. Jasno da je sve to kod susjeda izazvalo strah za vlastiti život i da je pozvao policiju, a optužnicom je predložena i kazneno-pravna sankcija.

Predlaže se tako da se Antunu zbog prijetnji izrekne 13 mjeseci zatvora, ali i da mu se opozove ranija uvjetna kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci s rokom kušnje od dvije godine te da mu se sada izrekne jedinstvena kazna zatvora od jedne i pol godine. Već tijekom prvog ispitivanja Antun je priznao počinjenje kaznenog djela i naveo da je točno da je prijetio susjedu jer je bio uzrujan, s obzirom na to da je ovaj na ulici glasno puštao muziku. Zbog toga, tvrdi Antun, nije na miru razgovarati sa svojim gostima, no pritom nije imao nikakvu sjekiru. Naveo je i da je susjed njemu svašta izgovorio, psovao ga, zbog čega mu je, priznaje, rekao da će ga ubiti sjekirom. Istaknuo je da mu je to susjed, da se svakodnevno viđaju i da su dosad bili u dobrim odnosima.

Susjed je, pak, ispričao da je, dok se te večeri vraćao kući, na ulazu u svoju kuću zatekao susjeda koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola. Iako su tada bili u dobrim odnosima, Antun je stajao na ulici s većom sjekirom nasađenom na drveni rukohvat u ruci i prijetio mu bez ikakvog povoda riječima „je*em ti mater, je*em te u usta!“. Pitao je susjed Antuna zašto mu prijeti, a ovaj je nastavio. Kada je shvatio da je vrag odnio šalu, da je Antun pijan i da bi ga stvarno mogao fizički napasti, otišao je u kuću, nakon čega su pozvali i policiju. Napadnuti susjed istaknuo je i da je Antun, kada je pod utjecajem alkohola, opasan za okolinu, jer tada napada sve ljude koji se kreću ispred njegove kuće, a posebice djecu.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

ROMANTIČNA PRIJEVARA

Umirovljenica zavodniku s ‘fejsa’ uplatila 22 tisuće eura. Uslijedio je šok

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Upišite pojam koji želite pretraživati