Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Baka unuku: Stišaj tu muziku! Unuk Dado: Marš van, ubit ću te! 

Bio je lijep i sunčan dan u jednom mjestu nedaleko od Đurđevca. Početak srpnja, negdje oko 14 sati. Iz obiteljske kuće treštala je glazba, a nedugo zatim na vrata je pokucala policija. Bilo je to prije više od dvije godine, a tek je sad koprivničko državno tužiteljstvo odlučili podići optužnicu protiv 23-godišnjaka zbog kojeg je policija taj dan i došla na vrata.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, optužili su ga da je nakon svađe sa svojom bakom, pijan i u namjeri da je prestraši, kazao kako će „je ubiti ako ode u zatvor“. Ona se jako uplašila. To je kazneno djelo prijetnje prema bliskoj osobi, a za to mu prijeti do tri godine zatvora. To mu nije trebalo s obzirom na to da je zbog istog kaznenog djela već osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine.

Okrivljeni Dado naveo je prilikom ispitivanja kako je činjenica da se verbalno sukobio s bakom, ali, kako kaže, nije joj prijetio .

– Nisam, zato jer znam da sam već suđen za kazneno djelo prijetnje te sam pod uvjetnom kaznom. Da, bio sam pod utjecajem alkohola i zajedno s ocem slušao glazbu, a baka je zahtijevala da stišam. Samo sam joj rekao: „Marš van iz sobe“ – kazao je unuk i dodao kako nakon tog događaja više nije u dobrim odnosima s bakom tako da će otići potražiti stan i posao negdje drugdje.

Ispitana je i nesretna baka koja je potvrdila da je unuk u alkoholiziranom stanju došao kući te počeo puštati glasnu glazbu.

-Da, prigovorila sam mu, a on je počeo lupati po računalu i tjerati me van iz kuće, zaprijetivši da će me ubiti. U tom trenutku nisam namjeravala zvati policiju, no unuk je počeo “mrmljati” i govoriti da će on sam nazvati policiju – pričala je baka, koja je navela i kako je onda on uzeo mobitel i nekoga zvao.

– Rekao mi je da će me ubiti ako ode u zatvor te me ponovno počeo tjerati van iz kuće. Jako sam se uplašila, te nakon toga i sama kontaktirala policijske službenike – kazala je uplašena baka.

Okrivljenikov otac kazao je kako su se njegov sin i baka sukobili, ali detalja se ne sjeća, tek je čuo da ju je poslao “u pi*ku materinu”. Općinsko državno odvjetništvo sad traži da se Dadi opozove uvjetna kazna, da mu se odredi taj zatvor, a uz novo kazneno djelo da ga se pošalje na deset mjeseci iza rešetaka. Također, tražili su i da se baki više ne smije približiti na bliže od 100 metara. Isto tako, nakon svega mora potražiti novu adresu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI