Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
trendu nedobivanja mjesta u tratinčici uskoro će doći kraj

Bez vrtića ostalo 154 mališana, u rujnu novi krug upisa za tri odgojne skupine u Herešinu

U koprivničkom gradskom vrtiću Tratinčica u tijeku je još jedna upisna godina za predstojeću pedagošku godinu 2024./2025. Prvi dio upisa, kada roditelji na adresu vrtića šalju svoje zahtjeve je završen. Pristigla dokumentacija je pregledana te su poznati rezultati, a prema ovogodišnjim brojkama, interes roditelja za upis u gradski vrtić premašio je i prošlogodišnje brojke kada je nakon prvog kruga bez svog mjesta u vrtiću ostalo 125-oro mališana. Brojka je ove godine još veća, a prema riječima zamjenice ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica Ide Šipek, svoje mjesto u predškolskom odgoju nije dobilo 154 mališana.

– Ove smo godine zaprimili znatno veći broj zahtjeva nego proteklih godina, njih 336. Od toga je 204 zahtjeva za upis mališana u jaslice i 132 zahtjeva za upis u vrtić. Što se tiče nevažećih zahtjeva koje nismo mogli uzeti u obzir, oni se odnose na djecu koja 1. rujna 2023. nisu navršila godinu dana i takvih je 27 – pojasnila je Šipek.

Na čekanju će tako ove godine ostati dosta djece, a nezadovoljstvo pojedinih roditelja već je eskaliralo na društvenim mrežama, no predviđa se da će značajan broj, nakon selekcije koja slijedi, ipak naći svoje mjesto u Tratinčici.

– Ove godine primamo 192 nova polaznika i dosta će ih ostati bez smještaja, no ne možemo govoriti da sva ta djeca u konačnici neće biti smještena. Sad treba vidjeti koliko njih je predalo zahtjev, a da su već smješteni u obrtima ili su predavali zahtjev u drugi vrtić. O konačnim brojevima ćemo moći govoriti tek u lipnju. Sad smo u drugom dijelu upisa, roditelji čija djeca ostvaruju određeni broj bodova su pozvani na intervju, nakon toga kreće s radom povjerenstvo za upise i konačne rezultate ćemo imati 31. svibnja – kaže Šipek te dodaje kako će novo rješenje za pedesetak roditelja biti i novi vrtić u Herešinu čija je gradnja ovih dana počela.

Za djecu koja nisu primljena dobra je vijest da će ubrzo nakon početka nove pedagoške godine, početkom prosinca, proraditi novi vrtić u Herešinu u kojem će se otvoriti tri odgojne skupine, pa će u rujnu biti ponovljeni upisi za taj vrtić.

Trend je nastavljen pa je tako i ove godine povećan interes bio za upisom djece jasličkog uzrasta.

– Broj je veći nego lani, a ono što znamo je da broj rođene djece nije veći. Možemo zaključiti prije svega da su roditelji zadovoljni našim odgojno-obrazovnim standardom koji smo postavili u našim vrtićima. Istovremeno se javlja sve veća svijest koliko je važno djecu od što ranije dobi uključivati u odgojno-obrazovni rad i koje sve benefite djeca kod nas imaju – rekla je Šipek. Također, promjena životnog stila odnosno sve duži radni vijek utječe na to da brojni bake i djedovi danas još uvije rade i nisu u stanju čuvati unučad pa je i to razlog pojačane potrebe i interesa za smještajem u vrtićima.

– Sigurna sam da će se ovaj trend nedobivanja vrtića prekinuti od iduće jeseni, 2025. godine, kad je u planu otvorenje velikog vrtića za 14 skupina na Bajeru – zaključila je zamjenica ravnateljice.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati