VIKEND AKCIJA Biciklist napuhao 2,67 promila

Od 24. do 27. lipnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je devet prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće, a mladi vozač jednu prometnu nesreću, javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 25. lipnja, u 1.20 sati u Koprivničkom Ivancu, kod 59-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,67 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 24. lipnja, u 14.25 sati, u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Tijekom vikenda tri vozača su uhićena, a žurnih prekršajnih postupaka nije bilo.

Izvršen je nadzor 30 mladih vozača. Mladi vozači počinili su tri prometna prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj nepoštivanja prometnog znaka.

Nadalje, 24./25. lipnja, od 18 do 2 sata, na području Policijske postaje Koprivnica provedena je akcija pojačanog nadzora mladih vozača, alkoholiziranih vozača te vozača mopeda i motocikla. U akciji je ukupno kontrolirano sedam vozača i četiri putnika, od čega tri vozača bicikla te četiri vozača osobnih automobila. Iz prometa su isključena četiri vozača, oduzete su dvije vozačke dozvole, a jedan vozač je bio uhićen.

Ukupno je alkotestirano sedam vozača od čega su kod četiri vozača evidentirani prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Kontrolirana su i dva mlada vozača, bez utvrđenih prekršaja.

Također, 25./26. lipnja, od 23 do 5 sati, na području Policijske postaje Križevci provedena je akcija pojačanog nadzora mladih vozača i alkoholiziranih vozača. Tijekom akcije kontrolirano je 37 vozača i dvoje putnika, od čega jedan vozač teretnog vozila, tri vozača motocikala i 33 vozača osobnih automobila.

Iz prometa su isključena tri vozača, oduzete su tri vozačke dozvole, a jedan vozač je uhićen. Ukupno je alkotestirano 26 vozača od čega su tri vozača zatečena u prekršaju upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. U akciji je kontrolirano i alkotestirano sedam mladih vozača. Ističemo mladog 19-godišnjeg vozača koji je u nedjelju 26. lipnja, u 3.10 sati u Svetom Ivanu Žabno upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,85 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nadzoru recidivista, zaključuju iz policije.

Foto: Ilustracija


Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI