Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŠTEFICA I SLAVEK GOLUBIĆ PROSLAVILI ZLATNI PIR

“Bila je to ljubav na prvi pogled… Župnik nas je zabil dojti vjenčati!”

– To vam je bila ljubav na prvi pogled! Sreli smo se na jednim svatima, imala sam crvenu suknjicu i vidla sam ja mam’ kak on mene gleda. Začas smo se upoznali i verovali ili ne, odma vjenčali, ma bili smo cura i dečko morti mesec dana – riječi su to kojima nam je Štefica Golubić (70) uzbuđeno opisala svoj prvi susret sa suprugom Vjekoslavom (75). Ovaj bračni par iz Svetog Petra, mjesta u sastavu Općine Mali Bukovec, proteklog je tjedna proslavio pola stoljeća ljubavi. Feštu su organizirali u vlastitom domu, gdje se okupilo tridesetak članova obitelji i susjeda, u društvu kojih su se prisjetili najljepših uspomena pa i onih šaljivih.

– Upoznali smo se v prosincu i već u veljači vjenčali. Župnik je došel tek v devet navečer. Zabil nas je dojti vjenčati pa smo ga išli iskati – ispričala je nasmijano Štefica koja jednostavno ne može vjerovati da je prošlo 50 godina otkako su ona i njezin Slavek uplovili u bračne vode. Danas su njihovo najveće bogatstvo djeca i unuci s kojima obožavaju provoditi svoje umirovljeničke dane.

– Ma nekaj predivno. Imamo tri sina i tri snehe koji su nam podarili šestero unučadi i to je meni sve na svetu – dodala je Štefica te nam otkrila jednu malenu tajnu. Naime, za dug i skladan brak ipak postoji nešto važnije od same ljubavi, a to su, kako kaže, razumijevanje i praštanje.

– Danas su stvari puno drugačije, ljudi se posvade, uvrede i nastave dalje svojim putem. U naše doba toga nije bilo i neke su se stvari ipak trebale znati pretrpeti kako bi izgradili budućnost i zajednički život – zaključila je Štefica.

FOTO čitatelj

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati