Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Najavili pojačan nadzor prometa

Blagdani se bliže, policija ima važno upozorenje za sve građane

U studenom i prosincu, za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanog konzumiranja alkohola, povećanog kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska hrvatskih državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se broj prometnih nesreća te stradavanja u njima.

Policija će stoga do kraja godine kontinuirano nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice četiri glavne ubojice u prometu, dakle alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica

“Od 10. do 13. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provest će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača te će u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i varaždinskom u subotu, 11. studenog provesti akciju nadzora alkoholiziranosti vozača”, navode iz Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je za vrijeme pojačanog nadzora u vrijeme Martinja, od 11. do 14. studenog, izvršen nadzor 358 vozača. Od ukupno utvrđenih 145 prometnih prekršaja, 25 prekršaja se odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.  

Osim nadzora alkoholiziranosti vozača, pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i ostala gruba kršenja prometnih propisa te recidivisti prometnih prekršaja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati