Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Najavili pojačan nadzor prometa

Blagdani se bliže, policija ima važno upozorenje za sve građane

U studenom i prosincu, za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanog konzumiranja alkohola, povećanog kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska hrvatskih državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se broj prometnih nesreća te stradavanja u njima.

Policija će stoga do kraja godine kontinuirano nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice četiri glavne ubojice u prometu, dakle alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica

“Od 10. do 13. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provest će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača te će u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i varaždinskom u subotu, 11. studenog provesti akciju nadzora alkoholiziranosti vozača”, navode iz Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je za vrijeme pojačanog nadzora u vrijeme Martinja, od 11. do 14. studenog, izvršen nadzor 358 vozača. Od ukupno utvrđenih 145 prometnih prekršaja, 25 prekršaja se odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.  

Osim nadzora alkoholiziranosti vozača, pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i ostala gruba kršenja prometnih propisa te recidivisti prometnih prekršaja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati