Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Novčana kazna od ukupno 1440 eura izrečena je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici 26-godišnjem mladiću iz Pitomače, kojeg je policija zatekla u činjenju cijelog niza prekršaja. Njega je policija nakon dosta muke zaustavila 7. veljače poslijepodne u Pitomači i to zato što za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. No, tu su za njega problemi tek počeli. On je vozio bez upaljenih dnevnih svjetala iako je njihovo korištenje obavezno u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka. Da situacija bude nevjerojatnija i pogubnija za njega, on se prvotno oglušio na znak policije koja ga je pokušala zaustaviti. Nastavio je vožnju prema centru Pitomače, bez namjere da se zaustavi. Policajci su krenuli za njim te su ga ubrzo sustigli i uz pomoć znakova kao što su uključena bljeskalica na krovu automobila i zvučnih signala izdali naredbu da se zaustavi. No, on se i na to oglušio i nastavio je voziti sve dok vozilom nije skrenuo na parkiralište poslovnog centra na Trgu kralja Tomislava u Pitomači i tamo se pravio kao da se ništa nije dogodilo.

Postojao razlog

Ispostavilo se da je postojao razlog zašto je bježao policiji. Utvrđeno je da upravlja vozilom u prometu za vrijeme dok mu je vozačka dvije godine ranije ukinuta jer je kao mladi vozač prikupio deset negativnih prekršajnih bodova. On kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument s fotografijom na temelju kojeg bi se mogao utvrditi njegov identitet. Tako mu je za vožnju bez sigurnosnog pojasa izrečeno 100 eura kazne, za vožnju bez svjetala 20 eura, za bijeg od policije 300 eura, za vožnju s ukinutom vozačkom dozvolom tisuću eura, a za nedostatak osobnih dokumenata 20 eura.

Mladić se uopće nije ni pojavio na suđenju iako se po svom odvjetniku prethodno žalio na prekršajni nalog policije i tražio je ispitivanje pred sudom radi iznošenja obrane i suočavanja s policijskim službenikom. Kako se pred sucem za prekršaje nije pojavio, policajac koji ga je zaustavio morao se tako suočiti sa samim sobom. Policajac je kazao da je tog dana kontrolirao promet i uočio vozilo marke BMW serija 1 kako dolazi iz Kladara bez upaljenih kratkih dnevnih svjetala, a tada je vidio i da vozač ne koristi sigurnosni pojas.

Odveo u postaju

– Bio sam na udaljenosti od otprilike dva metra kada je prošao pored mene. Podigao sam pločicu STOP POLICIJA i tom vozaču dao znak da se zaustavi, no vozač je projurio pored mene i ubrzao vožnju. Sjeo sam u policijsko vozilo, uključio bljeskalice i bio sam prisiljen i pretjecati druga vozila kako bih sustigao BMW-a. Vidio sam kako je na semaforu u Pitomači skrenuo u desno prema poslovnim prostorima i parkingu, a kada sam došao do njega, već je izlazio iz vozila. Zatražio sam ga prometnu i vozačku dozvolu, kao i osobnu iskaznicu koju nije imao kod sebe, kao ni vozačku dozvolu. Odveo sam ga u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta, a tamo sam uvidom u sustav utvrdio da mu je izdano pravomoćno rješenje o ukidanju vozačke dozvole – kazao je policajac i naglasio da ga je zaustavio nakon vožnje od kilometar i pol od mjesta na kojem ga je prvi puta pokušao zaustaviti.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati