Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADELJIĆ 'NAGAZIO' MOMČAD, NO PRAVE MUKE IGRAČE TEK ČEKAJU

Božić i Lešković kliknuli, obrana već sad dobro izgleda, ali u napadu pojačanja prijeko potrebna

Slavenova obrana u prošloj je sezoni bila vrlo propusna, često i nesigurna, a sve to rezultiralo je velikim brojem primljenih golova. Nakon Rudeša, upravo su Farmaceuti najviše puta vadili loptu iz mreže, gotovo dvaput u prosjeku po utakmici. Takvu statistiku ozbiljni klubovi ne smiju si dozvoliti i zato su se u stožeru prvo odlučili pozabaviti s tim problemom. I zasad su na dobrom putu, jer „ako se po jutru dan poznaje“, taj dio momčadi u novoj bi sezoni trebao izgledati znatno bolje.

Lešković je donio toliko potrebno iskustvo i u paru s Božićem izgleda vrlo dobro. Vidjelo su to i u utakmici protiv mađarskog Kecskemetija, koji je vrlo ozbiljna ekipa. Slavenov stoperski dvojac, koji zajedno broji gotovo 70 godina, kliknuo je na prvu, a zadovoljan je s njima i trener Radeljić. Kada znamo da se za te pozicije bore Pllana i Boras, mladići koji su lani iznijeli veliki teret, te da je tu i vrlo dobri junior Katalinić, tada možemo zaključiti da je Slaven taj dio ekipe riješio.

Isto ne možemo tvrditi za napad, s kojim se i dalje muči. Iz aviona se vidi da je potreban jedan pravi „killer“, jer osim Štrkalja, pravog napadača u svlačionici nema. Šakota je krilo, baš kao i Šuto, odnosno Murić, Marić je onaj od kojeg se prave stvari očekuju u budućnosti, a u nedovoljnom broju opcija, u napadu je protiv Mađara zaigrao čak i Igor Lepinjica, koji je primarno veznjak. Igor je, inače, brat blizanac Ivana i u Koprivnici je na probi. Dakle, napad je problem i u klubu su toga svjesni. Pravo rješenje zasad nisu pronašli, ali traže ga, baš kao i još jedno krilo, a možda i dva ako dođe do transfera Šakote ili nekog drugog igrača. Međutim, Radeljić je strpljiv, smiren i zasad zadovoljan.

– Igrački kadar nije popunjen, čekamo dva do tri pojačanja, ali to nam ne remeti planove. Ranije sam rekao, zadovoljan sam i s ovime što imam. Međutim, kapitalci za kojima tragamo donijet će nam kvalitetu i biti šlag na tortu. Bilo bi dobro da dođu što ranije, do Austrije bi bile perfektno, ali sve ćemo vidjeti. To su stvari s kojima se nema smisla zamarati, pogotovo kada vam ostatak momčadi dobro radi – kazao je, pritom misleći na dosadašnji dio priprema. Rekli su nam igrači s kojima smo pričali da je tempo žestok, Radeljić dodaje da tako mora i biti.

– Teško je, ali dečki sve dobro izvršavaju, iako se tu i tamo vidi umor na njihovim licima. Međutim, bez žestokog rada nećemo isplivati tamo gdje želimo i to su prihvatili. Rade maksimalno i jako sam zadovoljan s prva dva tjedna, a najvažnije je da u ovoj fazi priprema nemamo većih ozljeda. To znači da smo pogodili s radom, a tim tempom nastavit ćemo i u Austriji, gdje ćemo se u miru pripremati za početak prvenstva – istaknuo je Radeljić.

Inače, strateg koprivničkog prvoligaša istaknuo je zadovoljstvo stručnim stožerom i suradnjom s Filipom Đurecom, koji im se nedavno priključio. Đurec se, inače, samostalno školovao, odnosno usavršavao za rad s igračima u njemačkom Nürnbergu i vratio se u rodni grad nakon nekoliko godina odsustva.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati