Božica iz Branimirove: Želim da komunalni redar obavi svoj posao kako treba

Božica Hlebar iz Ulice kneza Branimira u koprivničkom gradskom kvartu Vinica žali se da je susjed uz njen vrt svoj voćnjak pretvorio u oranicu s kukuruzom. Time je, tvrdi ona, podigao razinu tog zemljišta pa sad redovito prilikom obilnijih kiša ima poplave u dvorištu te joj nastaju štete u vrtu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sve dok je na susjednom imanju bio voćnjak, nikad nisam imala problema. Odmah dok je susjed počeo navoziti zemlju znala sam što će se dogoditi, ali on nije htio odustati od svoje namjere – priča nam Božica Hlebar.

U ovoj godini, dodaje ona, pet puta imala je poplave u vrtu i dvorištu i svaki put se obratila komunalnom redaru. No, to joj, ističe ona, nije pomoglo u rješavanju problema.

– Kad je komunalni redar prvi put izašao na teren, uopće nije obavio posao kako treba, a na zadnje dvije prijave nije se udostojio ni doći. Meni je dosta toga da mi dvorište svako malo pliva te da mi stalno nastaju štete u vrtu – kaže Božica Hlebar.

S obzirom na godine i bolest, kaže ona, slabije je pokretna pa za poslove u vrtu mora tražiti pomoć prijateljice i zbog toga je dodatno ogorčena zbog šteta koje nastaju.

– Dosta mi je toga da me komunalni redar ignorira i jednostavno želim da obavi svoj posao kako treba. Mislim da bi se trebala uvesti i odredba kojom bi se zabranile oranice uz međe s naseljenim kućama. Pojedini gradovi imaju takve odluke pa ne vidim razlog zašto ne bi imala i Koprivnica – zaključila je Božica Hlebar.        

U gradskoj upravi ističu kako je komunalni redar izvidio situaciju na terenu te je utvrđeno da je razina susjednog zemljišta u redu.

– Do poplave je došlo kad je bilo nevrijeme, što je u takvim situacijama neizbježno. Sukladno navedenom ne postoji osnova za postupanje. Grad Koprivnica nema propisano da uz naseljene kuće ne smiju biti oranice – dodaju u gradskoj upravi.
FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI