Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božica prodaje u Đurđevcu: Urod je dobar, ali dosta kupaca žali se na cijene

Božica Ivančan iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena bavi se uzgojem oraha i kestena. Ova sezona, ističe ona, po urodu je dosta dobra, bez obzira na to što je u travnju mraz „pofurio“ stabla.

– Na kestene se mraz nije nimalo odrazio, dok kod oraha ima crnih plodova, ali ne tako puno da bi urod bio znatno smanjen. Sve u svemu zadovoljna sam ovom sezonom jer je prošla, pogotovo za orahe, bila katastrofalna – priča nam Božica Ivančan.

Sav urod, dodaje ona, prodaje po tržnicama. Iako ima kupaca koji negoduju zbog cijene, nada se da će uspjeti sve prodati. U Đurđevcu je cijena kestena 30 kuna za kilogram, a očišćenih oraha 80 kuna za kilogram.

– Inflacija je učinila svoje pa građani paze na svaku kunu i nije im baš lako dati primjerice 80 kuna za kilogram, a i 30 kuna za kestene nekome je preskupo. Cijene su u Bjelovaru još više pa izbjegavam tamo ići kad vidim da ima sve više onih kojima su i ove cijene previsoke. S druge strane, ima i nakupaca koji nam ruše cijene, no na to smo se već navikli – zaključila je Božica Ivančan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI