Bregovci iz Erasmus posjetili županijsku upravu

Učenici i njihovi mentori iz Osnovne škole Koprivnički Bregi posjetili su Županijsku upravu. Radi se o posjeti učenika i mentora koji provode Erasmus+ projekt „Pridruži nam se! Živjeti odgovorno kao Europljani – stvarati održivo okruženje”. Zamjenik župana Ratimir Ljubić predstavio im je osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno geografske, demografske, gospodarske te kulturne i prirodne znamenitosti, a prikazan im je i promotivni film županijske Turističke zajednice.

Kao što su pojasnila jedna od voditeljica projekta Ivana Biluš, škola ga je počela provoditi prije dvije godine, zajedno s još četiri države.

– Portugalom, Nizozemskom, Njemačkom i Poljskom, a cilj je provođenje mobilnosti, razmjenjivanje znanja i iskustava, promocija vlastite kulture baštine, motiviranje učenika na učenje stranih jezika te razvijanje kreativnosti i odgovornosti.

Riječ je o učenicima viših razreda osnovnih škola, a spomenimo kako je Erasmus+ najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u tim područjima.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI