Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bruxelles nagradio Koprivnicu za aktivni rad s osobama s invaliditetom i nacionalnim manjinama

Koprivnica je osvojila nagradu za provedbu učinkovite strategije za pružanje podrške osobama s invaliditetom te nacionalnim manjinama.

– Vrednovala se strateška opredijeljenost da se prostor nekog grada učini ravnopravnim, raznolikim i poštenim prema svima, da se prepreke koje osobe s invaliditetom ili neke druge skupine ljudi imaju, učine nevidljivima. Osobito je dobro ocijenjeno vrijeme koje Koprivnica provodi u provođenju različitih aktivnosti s ranjivim skupinama – kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kazao je kako je jako ponosan na nagradu, jer je došla kao kruna svemu onome u što ovaj grad već godinama ulaže.

Gradonačelnik Jakšić i zamjenica Ostriž na predstavljanju nagrade u Koprivnici

Dodijeljena je za ono što radimo kako bi što više uključili osobe s invaliditetom i nacionalne manjine u svakodnevni život. A Europska unija, kao što vidimo, prati takvu tematiku i ima puno senzibiliteta za takve stvari – istaknuo je prvi čovjek Koprivnice.

A u ovom se gradu sufinancira boravak djece s teškoćama u razvoju u vrtićima i obrtima za čuvanje, plaća školska kuhinja, isplaćuju uskrsnice i božičnice, osigurava novac za plaću logopeda u Centru za odgoj ,obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te za dva edukacijska rehabilitatora. Djeca imaju pravo na besplatan školski prijevoz kao i besplatne knjige i bilježnice, a iz gradskog proračuna osigurava se i novac za veće plaće pomoćnika u nastavi.

Ostale nagrade dobili su gradovi iz Njemačke, Rumunjske, Španjolske i Švedske.

Foto: Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati