Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bučino ulje koprivničkog OPG-a Harači osvojilo zlato!

Vrhunska bučina ulja iz čak pet država natjecala su se na 4. Međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložbi bučinih ulja Hrvatske održanoj u Varaždinu. Dodijeljeno je 145 medalja, od kojih 13 zlatnih, 110 srebrnih i 23 brončane.

U kategoriji bučinih ulja prešanih hladnim postupkom prvo mjesto osvojio je OPG Harači iz Koprivnice. Ovom je gospodarstvu pripalo i jedno srebro i to za djevičansko bučino ulje proizvedeno tradicionalnim postupkom uz prženje. U istoj kategoriji srebrom se okitio i OPG Mirka Lastavca iz Hrastovskog nedaleko od Ludbrega. Šampionskim uljem proglašeno je bučino ulje Mladena Cesarca iz Krapinsko-zagorske županije. Priznanja im je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Varaždinski župan Anđelko Stričak pobjedniku je uručio nagradu od 2000 eura. Na izložbi su sudjelovali proizvođači bučinih ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i po prvi put iz Češke. Pristiglo je 158 uzoraka.

– Izložbe su bitne da pošaljemo poruku da cijenimo trud i marljivost naših poljoprivrednih proizvođača kao i da su proizvodi od bučinog ulja zdravi i fini – istaknuo je župan Stričak. Od ukupno 13 zlatnih odličja, pet je dodijeljeno u kategoriji hladno prešanih ulja te osam u kategoriji djevičanskih.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati