Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nisu još ni počeli

Burno na Gradskom vijeću: Zaiskrilo prije prve točke, oporba napustila sjednicu

Prva ovogodišnja sjednica križevačkog Gradskog vijeća još nije ni počela, a već se povela žustra rasprava, i to oko šeste točke Dnevnog reda.

Radi se o Odluci o osnivanju prava građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Križevaca, i to na livadi u Ulici Bracee Hanžeka, a na kojoj je planirana gradnja prostora Udruge osoba s invaliditetom grada Križevaca. No, stanari Ulice braće Radića pokrenuli su inicijativu s kojom su i došli na današnju sjednicu, zatraživši da se navedena točka skine s dnevnog reda, budući da njih nitko nije obavijestio niti pitao o gradnji nove zgrade koja bi niknula na zelenoj oazi iza njihove ulice.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar predložio je da se navedena točka uvrsti kao druga točka kako bi se o njoj prije raspravljalo, no rasprava se na kraju povela prije samog izglasavanja dnevnog reda.

Vijećnik Ivan Majdak predložio je da se o rješenju problema porazgovara prije iduće sjednice, budući da se na ovaj način stvaraju tenzije i animoziteti.

No, gradonačelnik Mario Rajn u svom je odgovoru prepričao kratku kronologiju slučaja, istaknuvši kako je upravo sada prilika da se porazgovara o tome:

– Iz Udruge osoba s invaliditetom došli su s inicijativom još prije dvije godine da bi se apliciralo na natječaj Europskog socijalnog fonda za izgradnju objekta za stambeno zbrinjavanje osoba s invaliditetom, ali i za dnevne aktivnosti – pojasnio je Rajn, nadodavši kako se radi o pogodnoj lokaciji iz nekoliko razloga.

Vijećnik Ivica Švagelj predložio je da se o točki ne glasuje, ali da se raspravi, dok je vijećnik Dejan Pernjak kao problem istaknuo lošu pripremu same odluke.

SDP-ov Antonio Sirovec predložio je pauzu od pet minuta, no nakon što je pauza završila, uslijedila je još jedna duža, nakon koje se oporbeni vijećnici iz redova SDP-a, HDS-a i drugih nisu više željeli vratiti.

Ostalo je deset vijećnika, dovoljno za kvorum. Sjednica se nastavlja. Prvih pet točaka izglasane su jednoglasno, dok je šesta, sporna točka na kraju skinuta s Dnevnog reda.

Više pročitajte u idućem broju Podravskog lista.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI