Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Butković Jakšiću o brzoj cesti prema Kloštru: Pa radovi su počeli 26. listopada!

Na aktualnoj, današnjoj sjednici spomenuta je i gradnja brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. Vijećnik Domovinskog pokreta Davor Milaković spomenuo je famozno otvorenje nepostojećih radova na koje je stigao i sam premijer Andrej Plenković. Pitao je gradonačelnika mogu li gradske službe poslati kakav formalni upit Vladi o tome zašto radovi još nisu krenuli.

Gradonačelnik Jakšić odgovorio je kako nije problem napisati dopis Vladi, to je on već bio i učinio prije više od mjesec dana, a odgovor ministra Olega Butkovića bio je: “Radovi su počeli 26. listopada 2022.”!? Naravno, radovi uopće nisu počeli, a od tog otvorenja i uvođenja u radove Kamgrada prošlo je skoro pet mjeseci. Nijedan bager dosad nije viđen na mjestu “nesreće”.

Nakon pitanja vijećnika, prvih pet točaka, među kojima i izvješća o radu ustanova u kulturi Grada, te komunalnog sektora izglasano je jednoglasno od strane pozicije i oporbe. Sljedeća točka bila je izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2022. godine.

-Ovo izvješće je rezultat rada svih službi u Gradu. Grad je završio u plusu, s rekordnim prihodima u proračunu. To je racionalnost u upravljanju, iskorak koji Koprivnica radi u gospodarstvu, a time i porast prihoda od poreza na dohodak u gradskom proračunu. To nam je omogućilo, između ostalog i da zaposlenima u gradskim ustanovama i tvrtkama povisimo plaće – kazao je Jakšić te spomenuo projekte poput obnove trga, dobivanja novca za ITU mehanizam, za dva nova dječja vrtića…

Izvješće je prošlo većinom od 11 glasova za, dok je pet oporbenih vijećnika bilo suzdržano nakon poduže rasprave između Gorana Pakasina (HNS) i gradonačelnika Jakšića, ponajviše oko obrazovanja i ulaganja u školsku infrastrukturu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati