Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Carlsberg u Koprivnici pustio u rad novu proizvodnu liniju

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, danas je u koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki. Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3.5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

-Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Carlsberg kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo da nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj – kazao je Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i plastičnih boca te bačvi, nova linija za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i važan za uspješno poslovanje cjelokupne Grupacije.

Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od jednog desetljeća te izvozi na atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz ovog cidera u još više zemalja.

-Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su upravo pića u limenkama sve traženija na tržištu i bilježe kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija.

Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama – izjavio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

Vrpcu su prerezali Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia i danski veleposlanik u Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako mu je izuzetno drago što se u ovim za gospodarstvo teškim vremenima u Koprivnici događa nešto ovako optimistično i poticajno, kao što je proširenje proizvodnje jedne poznate tvrtke.

-Znači da bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazimo postoje volja i trud te srce koje tjera naprijed -zaključio je. Također je podsjetio kako je nekada upravo u sklopu Podravke proradila prva koprivnička pivovara koja je vremenom postala dijelom današnjih danskih vlasnika – istaknuo je.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren koji se s danskim veleposlanikom Ole Frijs-Madsenom prije otvorenja susreo i u Županiji, kazao je kako su se podsjetili da gospodarski odnosi Danske i ovoga kraja traju već gotovo tri desetljeća.

Na otvorenju su bili i predstavnici Koprivnice, županije te gospodarstvenici

-Jer kapital je jedno izuzetno osjetljivo živo biće, koje ide tamo gdje je zdravo okruženje, jer u protivnom iz njega bježi. A ovaj današnji događaj upravo potvrđuje da je Koprivnica i ova županija općenito mjesto gdje ovako velike tvrtke i ovako veliki projekti pronalaze svoj interes – zaključio je.

Izvoz će biti povećan za 46 posto

Instaliranje nove linije trajalo je gotovo godinu dana.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i Šime Mršić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede te ovdašnji gospodarstvenici.

Foto: Nikola Wolf

Linija radi 24 sata na dnevno

Posao u koprivničkoj Pivovari dobilo je 20 novih ljudi

Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia

Proizvodnja će se povećati za 46 posto
Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu
Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, danski veleposlanik i Ole Frijs-Madsen
Instaliranje nove linije trajalo je godinu dana

Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia i danski veleposlanik u Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati