Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Carlsberg u Koprivnici pustio u rad novu proizvodnu liniju

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, danas je u koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki. Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3.5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

-Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Carlsberg kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo da nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj – kazao je Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i plastičnih boca te bačvi, nova linija za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i važan za uspješno poslovanje cjelokupne Grupacije.

Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od jednog desetljeća te izvozi na atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz ovog cidera u još više zemalja.

-Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su upravo pića u limenkama sve traženija na tržištu i bilježe kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija.

Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama – izjavio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

Vrpcu su prerezali Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia i danski veleposlanik u Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako mu je izuzetno drago što se u ovim za gospodarstvo teškim vremenima u Koprivnici događa nešto ovako optimistično i poticajno, kao što je proširenje proizvodnje jedne poznate tvrtke.

-Znači da bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazimo postoje volja i trud te srce koje tjera naprijed -zaključio je. Također je podsjetio kako je nekada upravo u sklopu Podravke proradila prva koprivnička pivovara koja je vremenom postala dijelom današnjih danskih vlasnika – istaknuo je.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren koji se s danskim veleposlanikom Ole Frijs-Madsenom prije otvorenja susreo i u Županiji, kazao je kako su se podsjetili da gospodarski odnosi Danske i ovoga kraja traju već gotovo tri desetljeća.

Na otvorenju su bili i predstavnici Koprivnice, županije te gospodarstvenici

-Jer kapital je jedno izuzetno osjetljivo živo biće, koje ide tamo gdje je zdravo okruženje, jer u protivnom iz njega bježi. A ovaj današnji događaj upravo potvrđuje da je Koprivnica i ova županija općenito mjesto gdje ovako velike tvrtke i ovako veliki projekti pronalaze svoj interes – zaključio je.

Izvoz će biti povećan za 46 posto

Instaliranje nove linije trajalo je gotovo godinu dana.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i Šime Mršić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede te ovdašnji gospodarstvenici.

Foto: Nikola Wolf

Linija radi 24 sata na dnevno

Posao u koprivničkoj Pivovari dobilo je 20 novih ljudi

Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia

Proizvodnja će se povećati za 46 posto
Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu
Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, danski veleposlanik i Ole Frijs-Madsen
Instaliranje nove linije trajalo je godinu dana

Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia i danski veleposlanik u Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Vesela petorka večeri provodi na klupici, televizija ih ne zanima

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI